Gemlik Zabıtasından araç sürücülerine: Bir engel de sen koyma!

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Zabıtasından araç sürücülerine: Bir engel de sen koyma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 12:59

Gemlik Zabıtasından araç sürücülerine: Bir engel de sen koyma!

Haberin Devamı

GEMLİK (Bursa),(DHA)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaya ve engelli yollarına bırakılan araçlara ‘Bir engel de sen koyma’ broşürü bırakarak sürücüleri bilgilendirdiler.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Gemlik Belediyesi zabıta ekipleri yaklaşık bir aydır yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerlerine park eden araçlara yönelik uygulamalar yapmaktadır.  yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerine araç park eden araç sürücülerini zaman zaman anons sistemi ile ikaz etmişler ikaz ve uyarılara uymayan araçlara kabahatler kanunu gereğince idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Bu sefer farklı bir uygulama yapan Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerine park eden araç sürücülerine cezai işlem yapmayarak el broşürlerini yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerlerine park eden araçlara dağıttılar" denildi. 
Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Demirdirek, amaçlarının araçlara cezai işlem yapmak olmadığını, Gemlik halkının özellikle engelli vatandaşlarımızın ve cocuk arabası ile bebeğini gezdiren ailelerin bu konuyla alakalı çok sıkıntı yaşadıklarını, zaman zaman kaldırım üzerine park eden araçlar yüzünden aşağı araç yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını ve telafisi mümkün olamayacak şekilde ciddi kazalarla burun buruna geldiklerini belirtti.Demirdirek, “Araç sürücülerimizin dikkatlerini çekmek için ‘Bir engel de sen koyma!, Park etme fark et!’ gibi mesajların verildiği broşürler Gemlik genelinde araç camlarına bırakıldı ve halkımızdan uygulamaya yönelik çok olumlu dönüşler oldu. İnşallah bundan sonra araç sürücülerimiz bu konu ile alakalı olarak daha dikkatli olacaktır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!