Gemlik Belediyesi’nden Toplu Konut

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Belediyesi’nden Toplu Konut
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 17:11

GEMLİK BELEDİYESİ TARAFINDAN CİHATLI MAHALLESİ MEVKİİNE YAPILACAK 970 KONUTLUK TOPLU KONUT PROJESİ İÇİN YOL ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI.

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi mevkiine yapılacak 970 konutluk toplu konut projesi için yol çalışmalarına başlandı.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 16 Ekim tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belediyede devrolan 150 bin metrekarelik arazi için projenin tamamlandığını vurguladı. 5 bin kişilik modern mahalle için ilk adımı attıklarını ifade eden Yılmaz, yol çalışmalarına start verdiklerini söyledi.
Gemlik’in 10 bin konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bunun bin konutluk ilk bölümünü Gemlik Belediyesi’nin yapacağını bildirdi. İlçenin en sağlam zeminli bölgelerinden birisi olan Cihatlı mevkiinde depreme dayanıklı okulu, sosyal tesisleri, camii, spor tesisleri, yolları ve yeşil alanı olan 5 bin kişilik modern bir mahalle oluşturacaklarını vurgulayan Yılmaz, bu önemli projenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Yılmaz, 970 konutun yüzde onunun evi olmayan emeklilere, geri kalanını evi olmayanlar ile hasarlı evlerini takas ettirmek isteyenlere verileceğini kaydetti. Yılmaz, belediyeden yapılan anons sonrasında ilk dört saat içinde 450 kişinin başvuru yaptığına dikkat çekerek, bu projenin önemli bir başlangıç olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!