Gemlik Belediye Başkanı AK Partili Yılmaz oldu

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Belediye Başkanı AK Partili Yılmaz oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 15:57

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savcılığı’nca hakkında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek CHP’li Fatih Güler’in görevden alınmasıyla boşalan Bursa’nın Gemlik İlçesi Belediye Başkanlığı’na Ak Parti’li Belediye Meclis Üyesi Refik Yılmaz seçildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Fatih Güler ve Başkan vekilleri Özkan Ateşli ile Cemil Acar’ın oy kullanmadığı olağanüstü meclis toplantısında başkanlık için seçim yapıldı. Geçici Belediye Başkanı Gürhan Çetinkaya’nın yönettiği ve gizli oy açık tasnif usulüyle yapılan oylamanın ilk üç turuna 23 meclis üyesi katıldı. İlk üç tur sonucunda CHP’liler kendisi de aday olan CHP’li üye Muharrem Sarı dışında fire vermeden adayları Necdet Ersoy’a 10 oy kullandı. Bu ilk üç turda AK Parti adayı Refik Yılmaz 9, CHP’li Muharrem Sarı 1, MHP adayı Ömer Kahraman da 3 oy aldı. İlk iki turda üçte iki, üçüncü turda da salt çoğunluk sağlanamayınca, en çok oyu alacak adayın belediye başkanı olacağı son tura geçildi.

Bu tur öncesi söz alan MHP’li Suat Laçinok, ilkeli hareket edeceklerini ve şaibelere bulaşmayacaklarını dile getirerek, MHP grubu olarak son tura katılmayacaklarını açıkladı. MHP’li Suat Laçinok’un yanı sıra adayları Ömer Kahraman da izleyici sıralarındaki MHP’liler ile birlikte alkışlar arasında salonu terk etti.

Buna karşın 2 ay önce MHP’den istifa eden ancak istifası henüz kabul görmeyen meclis üyesi Mehmet Çelik ise salonda kaldı ve 4’üncü tur oylamasına katıldı. Mehmet Çelik MHP grup kararına rağmen salonda kalırken, dördüncü tur oylamaları başlar başlamaz oyunu kullanan CHP’li Muharrem Sarı salonu terk etti. Bu turda ilk üç turda en çok oy alan CHP’li Necdet Ersoy ve Ak Parti’li Refik Yılmaz yarıştı.

Son tur oylamada CHP’li aday Ersoy 10 oy da kalırken, Ak Parti’li Yılmaz 11 oy alarak Belediye Başkanı seçildi. Sonuçlar açıklandıktan sonra salonu terk eden CHP’liler, "Bunun hesabını vereceksiniz" diye bağırdı. Ortamı belediye başkan vekili ve meclis başkanı Gürhan Çetinkaya ve araya giren bazı CHP’liler yatıştırdı.

Konuşma yapan yeni başkan Refik Yılmaz, ortak akıl ve birlikte hareket ederek Gemlik’i yöneteceklerini belirterek, kendisini bu göreve getirenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!