"Gemiyi önce fareler terk eder"

Güncelleme Tarihi:

Gemiyi önce fareler terk eder
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 00:00

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda dün oynanan ve 0-0 biten Güngören Belediyespor karşılaşmasının ardından maçla ilgili konuşan Diyarbakırspor Teknik Direktörü Engin Korukır'a, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya, "Batan gemiyi ilk fareler, sonra da aslanlar terkeder" şeklinde yanıtladı.

Maçın ardından basın odasına gelen Korukır ile gazeteciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Deneyimli teknik patron Engin Korukır'ın konuşmalarından sonra bir gazetecinin, "Hocam istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Korukır, "Batan bir gemiyi ilk fareler terk eder, sonra aslanlar terk eder. Ben ve ekibim aslan olduğumuz için de bu gemiyi en son biz terk edeceğiz. Öyle bırakıp gitmek olmaz ve bize de yakışmaz" dedi.

Korukır'ın bu cevabından sonra başka bir gazeteci de, "Peki bu gemiyi fareler ne zaman terk eder hocam?" diye sorması üzerine Korukur, bir süre cevap vermeden bekledikten sonra gülümseyerek, "Bilmiyorum Diyarbakırlı olan sizlersiniz, bunu sizin bilmeniz lazım" şeklinde yanıtlaması salonda gülüşmelere yol açtı.

DİYARBAKIRSPOR KÜME DÜŞMEYECEK

Diyarbakırspor çatısı altında 6 maçtan 6 puan çıkarttığını hatırlatan Korukır, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnanın bu ligin en iyi takımlarından biriyiz. Bakın devre arasında sadece iyi bir kamp istiyorum, hem bir transfer istemiyorum. Burada parasız pulsuz aslanlar gibi mücadele eden 36 aslanımız var. Kimin böyle 36 aslanı var, bana söyleyin? Benim bu kentin büyüklerimden tek isteğim var. Futbolcularımın alacaklarının ödenmesi. Bunun dışında bir şey istemiyorum. Bu çocuklarla biz bu ligi orta sıralarda tamamlarız. Yeterki paraları ödensin ve maçlara rahat çıksınlar" diye konuştu.

Güngören maçına da 3 puan için çıktıklarını ve sahada Fair- play kuralları çerçevesinde galibiyete ulaşmak için bütün yolları denediklerini anlatan Korukır, "Bazen iyi oynarsınız ama sonuca ulaşamazsınız. Bizim ki de öyle oldu. Demek bazen olmayınca da olmuyor. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!