Gelinlikli eylem

Güncelleme Tarihi:

Gelinlikli eylem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli sağlık personeline eş durumundan tayin ve becayiş hakkı verilmesi istemiyle Ankara’da eylem yaptı. Eyleme, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Teşkilatı yöneticileri de destek verdi.

Slogan attılar

Eyleme 20 ilden otobüslerle gelen ve özlük haklarının düzeltilmesini isteyen sözleşmeli çalışanlar, Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Çalışanlar, "Tayin Hakkım Yok Diye Eşim Benden Ayrıldı", "Becayiş Hakkı İstiyoruz", "Döner Sermaye Eşitsizliği Giderilsin", "Aynı İşe 5 Ayrı Statü İş Barışını Bozdu" yazılı dövizler taşıdı ve çeşitli sloganlar attı. Gruptakilerin sloganlarına siren ve düdük sesleri de eşlik etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamuda sözleşmeli istihdam modelinin, personeli her yıl yapılacak bir sözleşmeye mahkum ettiğini, özlük haklarına kısıtlamalar getirdiğini ifade etti.

Bakanlık önüne

Daha sonra Kahveci, skeçte rol alanlarla birlikte "Eşim Ayrı Ben Ayrı Nerede Nakil Hakkı" yazılı döviz ve "gelinlik"le Sağlık Bakanlığı’na yürüyüşe geçti. Polisin izin verdiği Kahveci ve oyuncular ellerindeki gelinliği bakanlık önüne bırakarak ayrıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!