Gelinlik tasarımcılarından özgür olmalarını istedi

Güncelleme Tarihi:

Gelinlik tasarımcılarından özgür olmalarını istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 11:22

Gelinlik tasarımcılarından özgür olmalarını istedi

Haberin Devamı

İZMİR'de 16 Ocak'ta açılacak olan IF Wedding Fashion'da gelinlik tasarım yarışması da düzenlenecek. Geçen yıl bu yarışmada birinci olan Amor Gariboviç, bu yılki yarışmaya katılacaklardan özgür olmalarını ve kendilerine güvenmelerini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion 12. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı, sadece profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenlenecek. 16 Ocak 2018'de başlayacak olan IF Wedding Fashion, 19 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek. Fuarda, gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek.  Bu yıl 9. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması, Türk moda dünyasına genç ve yetenekli yeni tasarımcıları kazandırmayı hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve 120 tasarımcının 380 tasarımla katıldığı 'Zamansız' temalı 8. Gelinlik Tasarım Yarışması, bu kez 'Şölen' temasıyla düzenlenecek. 8. Gelinlik Tasarım Yarışması'nda birinci olan Amor Gariboviç, bu yılki fuarda performans defilesini gerçekleştirecek.

"BU YARIŞMA BANA ÇOK ŞEY KAZANDIRDI"

Mimar Sinan Üniversitesi'nde tekstil ve moda tasarımı öğrenciyken yarışmayı takip ettiğini belirten Gariboviç, yabancı yarışmacılara da katılım hakkı tanıması ile gelinlik tasarımlarını yolladığını söyledi. Gariboviç, "Yarışmaya katılırken benim hedefim kazanmak değildi, finale kalmak ve kendime bir şeyler kazandırmaktı. Deneyim kazanmak istedim, çevre elde etmek istedim. Hırsım yoktu, tabiki en iyi şekilde koleksiyonumu hazırladım. İpekten, el işlemeli kumaşlar kullanıyorum. Bu yarışma bana çok şey kazandırdı. Farklı şekilde düşünmeye ve düşüncelerimi tasarımlarıma yansıtmaya başladım. Daha şık tasarımlar yapmak istiyorum. Günlük kıyafetler yerine şık tasarımlar hayata geçirme çabam var, elde ettiğim deneyim de bu konuda benim için çok önemli."

Yarışmaya katılacak tasarımcılardan özgür olmalarını ve kendilerine güvenmelerini isteyen Gariboviç, "Başarmak istiyorlarsa doğru yerlerde olmaları gerekiyor. Sadece yapmak için yapmak değil, iyi bir şeyler yapmak gerekiyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!