Gelinle damatın fendi, jürileri yendi

Mahallede hatta ailede yaşlı kadınlar vardır ya, işleri güçleri olmadığı için komşunun oğlunun evliliği nasıl gidiyormuş, uzak akrabaya gelen yeni gelin nasılmış falan sürekli onlarla ilgilenirler.

Haberin Devamı

Bu yaşlı teyzelerin benzerlerini her sabah Aydın’ın programında görebilirsiniz. İşte bu Sevda Masalı da tam onların programı.

Yok damadın biri kızların gururuyla oynamış, yok gelin önce birine meyletmiş, sonra diğerine... Bıraksanız saatlerce tartışabilirler bunun üzerine.

Hayır neyi paylaşamıyorlar anlamıyorum ki... Toygu, Esra’yla evlense size ne, Güray, Canan’la evlense size ne? Tülin, Caner’le evlense de size ne?..

Ama bu programın formatı içinde dedikodu, aşk, ayrılık, kavga, kıskançlık olduğu için tam bizim ev kadınlarına göre... Hepsinin söyleyecek bir sözü var program hakkında.

Böyle olunca Sevda Masalı’nın isimsiz kahramanları, ekranın ünlü jürilerini geride bırakıyor.

Bir yanda Zerrin Özer’ler Armağan’lar, diğer yanda Huysuz Virjin’ler İbrahim Tatlıses’ler, öte yanda Ali Poyrazoğlu Nurseli İdiz’ler, beri yanda Reha Muhtar’lar Cem Ceminay’lar...

Hepsi bir yana, gelinler damatlar bir yana.

Cumartesi gecesi Sevda Masalı’nın tüm jürili rogramları geride bırakarak en çok izlenen yapım olması da bunun kanıtı değil mi? Diğer programlar jüri üyelerine yüzbinlerce dolar versin, birbirinden jüri üyesi transfer etsin ama Sevda Masalı’nın bir lira almayan adını bilmediğimiz gelin ve damatlarına yenilsin!.

Zerrin Özer’le Ahmet San arasında, Huysuz Virjin’le Deniz Seki arasında aşk dedikoduları mı çıksa acaba?..

İki yeni sinema kanalı geliyor

Digitürk
’te sinema kalitesinin düştüğü yönünde eleştiriler vardı son dönemde. Digitürk bu eleştirilere inat 23 Nisan’dan itibaren iki yeni sinema kanalını devreye sokuyor. Prime Max ve Prime Max 2 adını taşıyan kanallar 303 ve 304 numaralı kanallardan yayın yapacak.

Avrupa ve dünya sinemalarından örneklerin yayınlanacağı Prime Max’lerde Yönetmen Sineması, Toplu Gösteriler gibi kuşaklar yer alacak. CNBC-e’nin dizi ve film müşterisini kapmak için bir süre önce Comedy Max’i yayına sokan Digiturk’ün, Prime Max’lerde göstereceği filmler de CNBC-e tarzında olacak.

TV bombaları

Sen merak etme..

Armağan: Siz ‘Gönül’ şarkısıyla ünlü olduğunuzda inceciktiniz Zerrin Hanım..

Zerrin Özer: Yaza yine öyleyim, yaza yine...

Haberin Devamı

Sportmen

TV8 önümüzdeki günlerde önemli işlere imza atacak. Murat Birsel’in Gündemdekiler’e başlamasıyla yeni bir hava yakalayan TV8’de ünlü gazetecilerin hazırladığı yeni programlar önümüzdeki günlerde başlayacak.

Haber kanalı olmasına rağmen TV8’de bir de kaliteli bir yarışma programı yayınlanacak. Filmler ve diziler alt yazılı olarak gösterilecek, yeni diziler ekrana gelecek.

Bir süre önce CNBC-e’den TV8’e geçen Ender Bölükbaşı tüm bu yeniliklere imza atan isim. Hafta sonunda genel müdürlüğü resmi olarak da ilan edilen Bölükbaşı, TV8’de hızlı bir değişim olacağını söylüyor. Genç bir ekip görevde olduğu için buna ben de inanıyorum.

Bölükbaşı bu değişime en kısa sürede, pazartesi akşamları yayınlanan Sportmen’i eklese fena olmayacak. Zira Şükrü Birand’ın hazırladığı programda altı kişinin o kadar kötü bir oturuş şekli var ki TV8’in değişen çehresine yakışmıyor.

Robert Fisk günü

Ortadoğu uzmanı gazeteci, Independent Gazetesi yazarı Robert Fisk pazartesi Sabancı Üniversitesi’nde konferanstaydı. Irak’ta sıcak gelişmeler yaşandığı şu günlerde medya da Fisk’i bulmuşken bırakmadı.

Fisk, pazartesi TV8, NTV, CNNTürk’teydi. Salı sabahı 94.9 Açık Radyo’da Ömer Madra’nın canlı yayın konuğuydu, öğlene doğru NTV’de özel röportajı vardı. Fisk’in söyledikleri önemliydi, medya da böyle bir uzmanı kaçırmadı.

Yazarın Tüm Yazıları