Gelincik Tuzcu ortak liste adayı

Güncelleme Tarihi:

Gelincik Tuzcu ortak liste adayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 16:27

Almanya'nın Hessen Eyaleti'ndeki yerel seçimlerde, 21 yaşındaki Gelincik Tuzcu Mörfelden-Walldorf’ta DKP listesinden aday gösterildi

Haberin Devamı

Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden Walldorf’ta komünistler, gençlerle yabancı kökenlilerden daha fazla oy alma umuduyla, aday listelerini Gelincik Tuzcu (21) ile takviye etti.

Tuzcu, seçimde Alman Komünist Partisi’yle (DKP) Sol Parti’nin 27 kişilik ortak aday listesinin DKP/LL’nin 2’nci sırasında yer aldı.

Almanya’nın diğer kentlerinden farklı olarak bu bölgede DKP, uzun yıllardır yerel seçimlerde yüzde 10 civarında oy alarak belediye meclisinde temsil ediliyor.

Gelincik Tuzcu ortak liste adayı


İşsizlikle mücadele, gençler için meslek eğitimi olanaklarının artırılması, yaşlılara yönelik sosyal programların desteklenmesi, dar gelirlilere yönelik kamusal konut inşaatlarına öncelik verilmesi, okullarda tam gün öğrenim, ücretsiz çocuk yuvaları gibi çok sayıda taleple seçim çalışmalarını yürüten Gelincik Tuzcu, seçim çağrısında şöyle dedi:
“Şehrimizde oy hakkını yıllardır kullanmayan Türk asıllı vatandaşlarımız var. Eğer gerçekten bir şeylerin değişmesini istiyorsanız, oy hakkınızı lütfen kullanın. İnsanlarımıza gidip, Türkiye’de hangi partiyi tercih ederlerse etsinler, kendilerinin hakları için burada bizi seçebileceklerini söylüyorum. Dindar, tutucu, sağ eğilimli Türklerden de ‘Partini değil ama seni destekleyeceğiz’ sözü aldım. Umarım pazar günü bu sözler gerçekten sandığa yansır...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!