Gelincik Tepesi İmara Açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Gelincik Tepesi İmara Açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 18:35

GELİNCİK TEPESİ İMARA AÇILIYOR

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde bulunan Gelincik Tepesi için uydu kent projesi hazırladıklarını söyledi.
Vuslat TV’de yayınlanan programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gelincik Tepesi ilgili hazırladıkları projeleri anlattı.
Büyük projelerin hayata geçmesi için çalışacaklarını belirten Gürkan, “Biz Malatyalılar olarak yeni hükümeti ve kabineyi iyi değerlendiremediğimiz zaman, yarın kuzey çevre yolunu aşamayız, kuşak yolları açamayız, yeni uydu kentler kuramayız. Bu hükümet iyi değerlendirilmesi lazım. En acil şekilde kuzey çevreyolunun açılması için gerekli adımlar atılmalı. Kuşak yolları büyükşehir belediyesi üstlendi. Ama kuzey çevreyolu için Ulaştırma Bakanlığı’nın kamulaştırmaya para vermeyiz anlayışını ortadan kaldırması gerekiyor. Başka illerde sahiller doldurulup otobanlar ve havaalanları yapılıyor da Malatya’da neden kuzey çevreyolu yapılamasın” diye konuştu.
Orduzu’nun Bahçebaşı Mahallesi’ndeki Arslantepe Höyüğü’nün arkasında bulunan Gelincik Tepesi için hazırlık yaptıkları projeye hakkında da ilk kez açıklamalarda bulunan Gürkan, “Gelincik Tepesi’nde 3 bin dönümlük bir alanımız var, orada uydu kent yapmak için çalışmalar yapıyoruz. Orası tarım arazisi değil, boş ve taşlık bir alan. Manzarası anlamında da Malatya’nın en güzel yeri, proje aşamasında ne kadar konut yapılacağı belirlenecek” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!