Gelin yerinde görün

Güncelleme Tarihi:

Gelin yerinde görün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 22:14

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, üst üste kötümser açıklamalar yapan ve Türkiye’nin kredi notunda indirim yapan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının gerekçesiz olarak sadece beklentiyle bu adımları attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ESKİ Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Türkiye’nin kredi notunu düşürmek için şu anda geçerli hiçbir sebep olmadığını, sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Uluslararası yatırımcı ve analistlere çağrıda bulunan Babacan, “Beklentiler kanalından ölçmenin en iyi yolu, yerinde tespittir. Gelin yerinde görün. Uzaktan telefonla ya da bazı örgütlerin, ki bu FETÖ’nün yurt dışında da oldukça etkili yapıları var. Bunlar piyasalar, kredi derecelendirme kuruluşları ve yabancı basın üzerinde de etkili olabiliyorlar. Yıllardır geliştirdikleri kişisel ilişkileri böyle dönemlerde milletin, devletin aleyhine kullanabiliyorlar. Türkiye’yi terör örgütlerinden değil, yetkililerden, Türk halkından dinlesinler, doğru intiba edinsinler, ondan sonra ne karar vereceklerse versinler” dedi. Babacan hem reel, hem bankacılık sektörünün önemli bir sınav verdiğini belirterek, “Hepsi de dik durdu. Türkiye kriz yönetim tecrübesine sahip bir ülke. Genel resime bakacak olursak, çok endişe edecek bir durum yok, ama dikkatli yönetilmesi gereken bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEMELLER SAĞLAM

Babacan, NTV canlı yayında, yaşananların ekonomiye bir miktar etkisi olduğunu, en fazla etkinin ise beklentiler kanalında gerçekleştiğini belirtti. Babacan, belirsizlik ortamı ve bir kredi derecelendirme kuruluşunun çok aceleci şekilde Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin, yurt dışında bir miktar kafa karışıklığına sebep olduğunu, Türk iş dünyasının ise çok rasyonel ve yapıcı tepkiler verdiğini ifade etti. Bu tür olağanüstü durumlarda piyasalarda dalgalanmalar olabileceğine işaret eden Babacan, yaşanan dalgalanmaların yüksek işlem hacimlerine ulaşmadığını kaydetti. Babacan, “Daha çok Türkiye’nin risk priminin artması ve artan risk priminin varlık fiyatlarına yansıtılmasıyla ilgili bir süreç yaşıyoruz. Bunun nasıl normale döneceği, bundan sonraki sürecin nasıl yönetileceğiyle yakından ilgili olacak ama şunu görmek lazım Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam” dedi.

Haberin Devamı

Babacan, olağanüstü hal (OHAL) sürecinde ekonominin kendi kurallarının çalışacağını, piyasa kuralları içinde kalınacağını belirtti. “Tüm vatandaşlarımıza önerim; Türkiye’nin geleceğine güvensinler, bu ülke büyük, güçlü bir ülke” diyen Babacan, Türkiye’nin badireler atlatmaya alışık olduğuna vurgu yaptı. Babacan, yapısal reformların herkesi şaşırtacak bir hızla devreye sokulmasının piyasalar için önemli olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!