Gelin ve damatların estetik tercihleri

EVLİLİK heyecanını yaşayan gelin ve damat adayları, hayatlarının en özel gününde kusursuz olmayı hayal eder.

Haberin Devamı

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, evlilik öncesinde yapılan estetik operasyonlar için adayların aylar öncesinde hazırlıklara başladını belirtti.
Prof. Dr. Yücel, “Gelin adaylarımız için en fazla tercih edilen operasyonların başında burun ameliyatı geliyor. Gelinlerin saçlarını çoğunlukla topuz yapmaları, kepçe kulak problemini de gündeme getirebiliyor. Bu durumlarda kulak estetiği operasyonlarında da artış oluyor. Yüze yağ enjeksiyonları, dolgular ve botoks uygulamaları da yine gelin adaylarının en fazla tercih ettiği işlemlerin başında geliyor. Ayrıca, istenilen gelinliği rahatça taşıyabilmek için meme estetiğine çok önem veriliyor” dedi.
Burun ameliyatları iki ila üç saat sürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Yücel, kulak estetiğinde sürenin 1.5 saat olduğunu ve hastanın aynı gün taburcu edilebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Evlilik öncesi cerrahi işlemler ne zaman başlamalı

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, cerrahi işlemlerin düğün tarihinden en geç iki ay, daha küçük işlemlerin ise bir ay önce tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Yücel, sorularımızı şöyle yanıtladı.
- Damat adayları evlilik öncesi en çok hangi operasyonları tercih ediyorlar?
- Genellikle tıp dilinde “jinekomasti” adı verilen, erkek memesinin normalden fazla hatta aşırı derecede büyüyerek kadınsı bir vücut görünümüne neden olması durumu için evlilik öncesi bu operasyonu geçirebiliyorlar. Erkeklerde de göğüs estetiği en sık tercih edilen operasyonlardandır. Bunun dışında estetik burun ameliyatları da talep edilebiliyor.
- Hem gelin hem damat adaylarının ortak yaptırdıkları operasyonlar nelerdir?
- Özellikle bölgesel yağlanma şikayeti olan kişilerin operasyon listesinde en hızlı ve net sonuç için liposuction görülüyor. Gelinlerin düğün öncesi en çok tercih ettiği operasyonlardan biri de genital estetik. Bunun yanı sıra yüzdeki kırışıklara botoks uygulamasının düğün tarihinden 10 gün önce yapılması uygun oluyor. Botoksun kırışıklık tedavisindeki kullanımı dışında alın, koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanındaki aşırı terlemeye engel olması da gelin ve damat adaylarında en fazla tercih edilen cerrahi işlemler arasında.


 

Yazarın Tüm Yazıları