Gelibolu'da el sanatları ürünleri sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Geliboluda el sanatları ürünleri sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 18:45

Gelibolu'da el sanatları ürünleri sergisi açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kurslarına katılan kursiyerlerin hazırladıkları eserler sergilendi.

Gelibolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın açtığı 12 ayrı kursta eğitim alan 185 kursiyerin yaptığı el sanatları ürünleri, Gelibolu Belediye eski hizmet binası toplantı salonunda açılan sergide görücüye çıktı.

Serginin açılışına Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler ve Gelibolu eski Kaymakamı Oktay Çağatay’ın eşi Hande Çağatay ve kursiyerler katıldı.

Açılışın ardından sergi hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi Proje Koordinatörü Güzide Dağ, “Eğitim süresince 12 daldaki kurslarımıza gelen 185 kursiyerimizin emekleri burada. Bu kursiyerlerimiz 12 daldaki kurslara giderek meslek sahibi oldular. Kurs süresi boyunca kurs malzemeleri tamamen devlet tarafından karşılanırken, kursiyerler yaptıkları ürünleri satarak gelirde elde edebiliyorlar” dedi.

Sergide sabundan yapılan meyveler, kolyeler, giyim eşyaları ve üç boyutlu tablolar katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!