“Gelenekten Geleceğe” Oyunlarla Yolculuk Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

“Gelenekten Geleceğe” Oyunlarla Yolculuk Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 11:32

İstanbul’da “Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız” projesi ile 5 ilçedeki 32 okulda öğrenciler geleneksel ve modern akıl oyunları ile buluşturulacak.
İstanbul’da Kalkınma Ajansı desteği ile 2016-17 eğitim-öğretim yılında İstanbul geneline yayılması planlanan “Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız” proje protokolüne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral, proje yürütücüsü Hobi Eğitim Dünyası adına Murtaza Koçak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyeleri katıldı.
“Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız” projesi kapsamında öğrencilerin geleneksel ve modern akıl oyunları ile buluşturmak amaçlanırken, 5 ilçede 32 okulda öğrencilere geleneksel akıl ve zeka oyunlarından Mangala, Dokuz Taşın yanı sıra modern akıl zeka oyunlarında Reverse ve Engel oyun setleri hediye edilecek. Proje kapsamında okul içi ve okullar arası düzenlenecek turnuvalar aracılığıyla ilk 4 okul ve temsilci öğrencileri çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.
“Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız” protokolünde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği işbirliğinde yürütülecek proje kapsamında geçmişle geleceği buluşturacağına inandığımız bu projenin paydaşı olmaktan mutluyuz ve bu projeye büyük önem veriyoruz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Öncüler Gençlik ve Spor Derneği’nin yürüttüğü bu çalışmanın 2023 hedeflerine ulaşma konusunda ülkemizin geleceğine de olumlu katkılar yapacağını düşünüyorum. Geçmişini bilen, geçmişini özümseyen, geçmişinden güç alan, ayrıca kendi yaşadığı zamanın güncel şartlarını bilerek geleceğe yürüyen bir nesil hedefimiz var” dedi.
“Oyun çocuklarımıza vermek istediğimiz becerileri en rahat ve en verimli şekilde verebileceğimiz bir yöntem” diyen Yıldız, “Bu kapsamda çocuklarımız oyunları oynayarak eğlenecek ama aynı zamanda strateji geliştirerek ileriye dönük hamleler planlamayı, görgü kuralları çerçevesinde centilmence müsabaka yapmayı ve mücadele etmeyi, iletişim becerisini geliştirme ve sosyalleşmeyi, risk almayı, gözlem yapmayı ve karar vermeyi de öğrenmiş olacak. Böylece çocuklarımızı sanal alemin tehlikelerinden uzaklaştırırken sosyalleşmeleri açısından önemli bir adım da atmış olacağız kanaatindeyim. Zira günümüzde teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği, gelişimle beraber birçok gizli ve aşikar tehditlerle de çocuklarımızı karşı karşıya bıraktığı bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle sanal dostluklar yerine aynı sırayı paylaştığı, aynı koridorda selamlaştığı ve büyüyünce aynı ülkenin geleceği için güç, kader birlikteliği yapacağı insanlarla dost olmasını ve sosyalleşmesini amaçlıyoruz.
Küçük görünen detaylar aslında bazen bütünün anlamlı parçalarını oluşturan önemli unsurlardır. Okyanusları da oluşturan damlalardır. Bu kapsamda oyun ile başlayan dostluklar, yeni kazanılan beceriler doğrultusunda ülkemizin ortak ideallerini paylaşan birliktelikler oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.
Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özer, yaptığı konuşmada, “Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde toplumumuzun farklı kesimlerinde farklı konularda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projemiz ile de ülkemizin geleceği çocuklarımıza farklı beceriler kazandırmanın yanında, geçmişte atalarının oynadığı oyunları tanımaları bu vesileyle geçmişleriyle bağlantı kurmalarını amaçlıyoruz. Diğer taraftan İl Milli Eğitim Müdürümüzün konuşmasında belirttiği gibi çocuklarımızın sanal arkadaşlar, sanal bir dünya yerine aynı sırayı paylaştığı, aynı okulu paylaştığı arkadaşlarıyla sosyalleşmesini, yeni dostluklar kurmasını ve bu proje içerisinde öğreneceği oyunlardaki kazanımları bir hayat becerisine dönüştürmesini istiyoruz. ‘Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız’ projesi geçmişi yansıtan oyunları içerdiği gibi aynı zamanda modern oyunları da içermektedir. Yani tabiri caizse ‘Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız’ projesi ile çocuklarımız geçmişten geleceğe oyunlarla hem eğlenip hem öğreneceği bir yolculuk yapacaklar. Bir çocuğun yüzünde oluşturacağımız tebessüm, geçmişini tanımasını vesile olmak, gelecekte kullanacağı becerileri kazandırmaya çalışmak bizim dernek olarak en büyük kazancımız olacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!