Geleneksel yeni yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel yeni yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) işbirliğiyle düzenlenen geleneksel konserlerden biri daha gerçekleşti.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki iki günlük “Yeni Yıl Konseri”ni Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, İZDOB Müdürü Aytül Büyüksaraç, üst düzey komutanlar ve üniversitede görev yapan akademisyenler katıldı.
Şef Vladimir Lungu’nun yönetimindeki konserde soprano Esra Çetiner, soprano Evren Ekşioğlu, mezzosoprano Nesrin Gönüldağ, tenor Koray Damcıoğlu, tenor Efe Kışlalı, bariton Cengiz Sayın ve bas Alparslan Mater sahne aldı. Haldun Özörten tarafından sahnelenen, ışık tasarımı Oktay Kanca tarafından yapılan ve Murat Ersoyluoğlu’nun koreografisini gerçekleştirdiği konserde, Melis Kıvılcım ve Damla Acar da gösteri sundu. Türkiye’deki diğer Devlet Opera ve Bale sanatçılarının da katıldığı gecede, M. Ravel, F. Cilea, G. Verdi, G. Puccini, L. Delibes, P.I. Çaykovski, L. Bernstein, C. Gounod, G. Rossini, A. Lara, J. Bock ve M. Leigh’in eserleri seslendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!