GELENEKSEL TÜRK SANATLARINA KATKI

2012 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı bir törenle verildi.

Haberin Devamı

Geleneksel Türk Sanatlarına katkıda bulunan 6 seçkin sanatçının ödül aldığı bu tören, 1979 yılından bu yana en çok ödül verilen tören olma özelliğini de taşıyor.
 Ödüller Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik, fonetik ve sahne sanatları, sanat tarihi, mimarlık, arkeoloji, halk bilimleri, sinema, kütüphanecilik gibi kültür ve sanat dallarında eser, uygulama, yorum, sergileme, yayın, araştırma, inceleme alanlarında ortaya koyduğu üstün nitelikli eser ve çalışmalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişi, topluluk ya da kuruluşlara veriliyor.

ANADOLU’DA TURİZMİN GELİŞMESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı ilk etkinliğin Kültür ağırlıklı olması, farklı kitlelere marka değeri yükselmiş ürünler sunmayı hedefleyen ve özellikle Anadolu’da turizmin gelişmesini kültürle ilişkilendiren turizm camiasının izlediği yoldaki güvenine de katkı sağlamıştır. Bu topraklarda zamanın izlerini taşıyan Kültür varlıklarımızın değerli bir ürün haline gelmesi açısından önemli olan bu tür etkinliklerin kişi ve kurumların özendirilmesi için de etkili olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN GERÇEK DEĞERLERİ

Anadolu, farklı dillerin ve inançların Gelenekselleştiği, farklı kültür ögelerinin bir çatı altında ve uyum içerisinde beraberce yaşadığı bir coğrafyadır. Bakanımız Ömer Çelik’in bu noktalara yaptığı vurguyu şimdiye kadar turizm ağırlıklı olarak yürütülen tanıtma faaliyetlerinin, kültür ortamında da devam edeceği anlamında yorumluyorum. Türkiye’nin gerçek değerlerinin turizm ve kültür çıkışlı olarak ülkelerin kamuoyları tarafından tanınması, ortak bir yurtta beraber yaşama geleneğimizin de bilinmesi ve tanınmasına katkı sağlayacaktır. Bu gerçekler, Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin farklı dallardaki dağılımı ile de bir kez daha ortaya konmuş olmaktadır.

ÇALIŞMALAR GÜÇ KAZANACAK

Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik’in bu ilk toplantıda verdiği mesajların, gelişen dünyada rakipleri ile yarışma içinde olan ve kazanmanın mutluluğunu yaşayan Türk turizmcilerinin, ürünlerine kalite yanında coğrafi değer ve düşünce ortamındaki gelişmeleri katabilmeleri açısından da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kültür ve Turizm İşletmecilerini bünyesinde toplayan tek Dernek olan ATİD (Anadolu Kültür ve Turizm İşletmecileri Derneği) olarak bu anlamdaki çalışmalarımızın da güç kazanacağı beklentisi ile Ankara’daki ve Anadolu’daki gelişmelerle ilgili desteklerini beklediğimizi ifade ederek Bakanımıza başarılar diliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları