"Geleneksel Türk Okçuluk Çalıştayı"

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel Türk Okçuluk Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 13:20

- Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Koç:- "Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmış, birçok uluslararası programda derece almış, çok sayıda başarılı sporcu yetiştirmiş bir kuruluşuz. Başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Koç, "Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmış, birçok uluslararası programda derece almış, çok sayıda başarılı sporcu yetiştirmiş bir kuruluşuz. Başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Geleneksel Türk Okçuluk Çalıştayı"nın oturumları başladı.

Koç, açılışta yaptığı konuşmada, Türk okçuluğunun hem bir spor dalı hem de kültürel miras ve gelenek olduğunu söyledi.

Okçuluğun onlarca yıldır kulüpler ve sporcuların vefakar çalışmalarıyla bugünlere geldiğini belirten Koç, şöyle devam etti:

"Bunun, yeni nesillere de en sağlıklı şekilde aktarılacağına inanıyorum. Taşı toprağı tarih kokan Bursa'da çalıştay yapılması geleneksel Türk okçuluğu için bir milattır. Bilgi ve birikimlerimizi akademisyenlerimizin desteğiyle yeni nesle daha doğru aktaracağımıza inanıyorum. Federasyon olarak birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmış, birçok uluslararası programda derece almış, çok sayıda başarılı sporcu yetiştirmiş bir kuruluşuz. Başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç de geleneksel Türk okçuluğunu gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan tüm yönetici ve sporculara teşekkür etti.

Bu etkinliğin Osmanlı başkenti Bursa'da yapılmasının gurur verici olduğunu dile getiren Ödünç, "2023, 2071 vizyonlarına hızlı adımlarla koşarken, unutulmaya yüz tutmuş manevi değerlerimizi de ayağa kaldırıp üst noktalara getirmek zorundayız. Çalıştay sayesinde geleneksel Türk okçuluğu tüm yönleriyle genç nesillere ulaştırılacaktır. Hayatın her alanında attığımız her okun, menziline ulaşmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından, çalıştay kapsamındaki oturumlara geçildi.

Çalıştayın açılışına, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile Kültür-Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Okçular Vakfı Başkanvekili Abdullah Güler, Bursa Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Ertan Taşkın ve 50 kulüpten 100'ü aşkın temsilci katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!