Geleneksel mimarili Şehitlik Camii'nde sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel mimarili Şehitlik Camiinde sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 10:59

Geleneksel mimarili Şehitlik Camii'nde sona gelindi

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/PURSAKLAR(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Pursaklar ilçesinde Şehitlik Camii ve Sosyal Tesis inşaatında sona gelindi. Pursaklar mezarlığı yanında 425 metre kare alan üzerine inşa edilen ve iki ayrı bloktan oluşan dini tesisin inşaatı tamamlandı. 
Dış cephe kaplaması ve boya çalışmalarının ardından iç dekorasyon çalışmalarına başlanan dini tesis tek minareli ve 3 katlı olarak tasarlandı. Geleneksel mimari ile tasarlanan proje içeresinde; asansör, bay-bayan namazgah, mahfil katı, bay-bayan (ayrı ayrı olmak üzere) yemekhane, şadırvan, bay-bayan WC-lavabo ile abdesthaneler, taziye odası, 1 adet gasilhane,1 adet morg yer alıyor. Selçuklu - Türk mimari tasarım unsurları ile tasarlanan proje bölgenin siluetini değiştirerek vatandaştan tam not aldı. 
Şehitlik Camii Dini ve Sosyal Tesis hakkında değerlendirme yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçeye Hacı Bayram Camii'ne benzer güzel bir eser kazandıracaklarını söyledi. Başkan Çetin, ilçede hem cenaze işlemlerinin daha iyi yapılabileceği hem de cenaze namazının geniş bir alanda kılınabileceği dini tesise ihtiyaç olduğunu belirtti. Avlusunda en az 750 kişinin aynı anda namaz kılabileceği belirten Başkan “Çok orijinal bir tasarım ile Şehitlik Camii'ni inşa ediyoruz. Projemizin cephesini Selçuklu Türk mimari motifleri ile tasarladık. İnşallah kısa bir süre sonra hemşerilerimizin hizmetine sunacağızö dedi. Minaresi de yapılan camii çevre düzenlemesi ve iç dekorasyonunun ardından bu yıl içerisinde hizmete açılacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!