Hülya Avşar ve Sinan Akçıl’dan tenis severlere müjde

Güncelleme Tarihi:

Hülya Avşar ve Sinan Akçıl’dan tenis severlere müjde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 15:25

Müzik dünyasının tanınmış iki ismi Hülya Avşar ve Sinan Akçıl’dan hayranlarına sevindirici haber! Tenis’e tutkunluğu ile bilinen Hülya Avşar ile ünlü müzisyen, söz yazarı Sinan Akçıl, 5 Nisan’da gerçekleşecek olan Geleneksel Hülya Tenis Turnuvası'nda bir araya geliyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Hülya Avşar ve Sinan Akçıl 5 Nisan Salı günü Geleneksel Hülya Cup tenis turnuvasında yapacakları açılış maçının haberini Instagram'da paylaşarak duyurdular.

Avşar ve Akçıl'ın beraber paylaştığı fotoğraf, büyük beğeni topladı. Gösteri maçı Ted Clup kort'ta gerçekleşecek.

Hülya Avşar ve Sinan Akçıl’dan tenis severlere müjde

Hülya Avşar kimdir?

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi. Ailesi tarafından malakan curri diye çağırılırdı. Sarışın anlamına gelir. Anne tarafından Balıkesir'li olan Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür. Hülya Avşar, Avşar-Pirebat kürt aşiretine mensuptur. Rivayete göre, bu aşiretin yüzyıllar önce urfa dan ardahanın hasköy ilçesine yerleştiği de söylenir. Emral Avşar kürt kökenli bir aileye mensuptur.

Haberin Devamı

1981 yılında boşanmasının hemen ardından İstanbul’a taşınan ve 1983 yılında katıldığı, Bulvar Gazetesi tarafından düzenlenen Kâinat Güzellik Yarışması’nda birincilik alan, ancak yarışmanın ertesi günü, Tecirli ile yaptığı evliliği ve boşanması bir gazetede yazılınca, kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle tacı geri alınan Avşar, çeşitli reklam filmlerinde boy göstermeye başladı.

Yaşamında dönüm noktası olan 1983 yılında, "Haram" filmi ile oyunculuk kariyerine ilk adımı atan ve daha sonra, 1984 yılında ikinci filmi Tutku’da oynayan Avşar, 1985’te batağa batırılan bir kızı canlandırdığı, "Tele Kızlar"da oynadı.

Aynı yıl "Sekreter"i ve İbrahim Tatlıses ile de "Mavi Mavi"yi çeviren Avşar, 1986 yılında "Üç Halka 25", "Fatmagül'ün Suçu Ne" gibi filmlerin yanı sıra, "Kısrak", "Alın Yazım", "Dağlı Güvercin" ve "Sevda Ateşi" gibi filmlerde de rol aldı.

1987 yılında "Alamancının Karısı" ve "Bir Kırık Bebek" çektiği filmlerin ardından, 1989 yılında, Sinema Yazarları Derneği’nin düzenlediği yarışmada "en iyi kadın oyuncu" seçilen, "Fazilet" ve "Öğretmen Zeynep" filmlerinde rol alan Avşar, 1990’da başrolü Yaman Okay ile paylaştığı "Benim Sinemalarım"daki rolüyle, 9. Uluslararası Tahran Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü aldı.

Albümleri :

1988 - Her şey Gönlünce Olsun

1990 - Hatırlar mısın?

1991 - Hülya Gibi

1993 - Dost Musun Düşman Mı?

1995 - Yarası Saklım

1998 - Hayat Böyle

2000 - Sevdim (single)

2002 - Aşıklar Delidir

Haberin Devamı

2009 - Kişiye Özel-HauteCouture

2011 - Geçmiş Olsun (single)

2013 - 2013: Aşk Büyükse

Sinan Akçıl kimdir?

Sinan Akçıl müzik kariyerine 6 yaşındayken piyano eğitimi alarak başladı. Lise yıllarında yine müzik ile ilgilenmeye devam etti ve bu yıllarda en iyi beste ödülünü aldı. 2009’da Eurovision’u temsil eden Hadise’nin ”Düm Tek Tek” şarkısının sözlerini yazdı. Türkiye yarışmayı dördünde sırada tamamlayınca, Sinan Akçıl’ın da kısa sürede tanınması pekte zor olmadı.

2010 yılında Hande Yener’in albümünde yardımcı oldu ve bazı şarkılarının remixlerini hazırladı. Ardından 2013’de Funda Arar’ın ”Hafıza” isimli şarkısı için beste hazırladı. Ana dili olan Türkçe’nin yanı sıra İngilizce ve Fransızca dillerini de akıcı olarak konuşabilen Sinan Akçıl, Bulgaristan ve Yunanistan’da bazı sanatçılarla çalışma fırsatı buldu. Ünlü müzisyen son olarak 2015 yılının Şubat ayında ”Best Of Aşk” isimli albümünü çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!