Gelenek sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gelenek sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 09:58

Osmanlıspor, Avrupa kulvarında maç oynadıktan sonra çıktığı lig sınavında yine puan kaybı yaşadı. Mor-sarılar, ligde öne geçtiği beşinci mücadelede de galibiyetini koruyamadı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 12. haftasının kapanış maçında, deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Osmanlıspor’da, Avrupa kulvarında maç oynadıktan sonra çıktığı lig sınavlarında puan kaybetme geleneğini sürdürdü. UEFA Avrupa Ligi L Grubunda oynadığı 5. maçında Romanya’da Steaua Bükreş’e 2-1 yenilen mor-sarılar, bu müsabakanın ardından ligde de Atiker Konyaspor’a takıldı. Bu sezon Avrupa’da ülkemizi temil eden ve eleme turlarından organizasyona başladığı için Temmuz ayından bu yana yoğun bir trafikten geçen Osmanlıspor, Avrupa’da çıktığı 6 maçtan sonra lige yaptığı karşılaşmalarda puanlar yitirdi. Kendisi gibi UEFA Avrupa Liginde mücadele eden Atiker Konyaspor karşısında öne geçmen mor-sarılar, bu üstünlüğünü son anlarda yediği golle kaybederken, Başkent’e bir puanla döndü. 6 maçlık galibiyet hasretini, Aytemiz Alanyaspor karşısındaki 2-0’lık galibiyetle sonlandıran Osmanlıspor, san anlarda gelen gole engel olamayınca, galibiyet serisine başlama fırsatını da kullanamamış oldu. Osmanlıspor, ligde oynadığı 5 maçta öne geçmesine rağmen, sahadan galip ayrılamayıp, değişik bir grafik çizdi. 

Haberin Devamı

İKİ TARAFA DA KUTLAMAK GEREK

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 1-1 bitenda maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, müsabakadan önce karşılaşmanın çok kolay geçmeyeceğini bildiklerini dile getirdi. Seyir zevki yüksek bir karşılaşma olmadığını aktaran Akçay, “İki takımın oyuncularını ortaya koydukları futboldan dolayı kutlamam gerek. Belki yüksek düzeyde görsel bir kalite görmeyebilirsiniz ama terlerini sonuna kadar akıtmış olmalarıyla, iki takımın oyuncuları da saygıyı hak etti” diye konuştu. Akçay, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için de “Sonuç vermek spekülatif olabilir. İki takımın da birbirine üstünlük sağlayacak artı ve eksileri var. Biliyorsunuz derbilerin beraberlikle bitme oranı çok yüksek. Ben de öyle düşünüyorum” yorumunda bulundu.

KUPADA RAKİP GAZİANTEP

Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Osmanlıspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nun ilk haftasında bugün Gaziantepspor’u konuk edecek. Osmanlı Stadı’nda saat 18.30’da başlayacak maçı Bülent Birincioğlu yönetecek. Başkent temsilcisi, geçen sezon Süper Lig’i ilk 5 içinde bitirdiğinden, Ziraat Türkiye Kupasına grup aşamasından dahil oldu. Mor-sarılılarda, Atiker Konyaspor maçında kırmızı kart gören Mehmet Güven ile uzun süredir sakatlıkları bulunan Engin Bekdemir, Tugay Kacar ve Koray Altınay, Gaziantepspor’a karşı forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Umar’ın ise maç eksiği nedeni ile şans bulması beklenmiyor. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın, yoğun maç trafiğini düşünerek kadroda rotasyona gitmesi bekleniyor. Osmanlıspor, Süper Lig’in 9. haftasında Gaziantepspor’a deplasmanda 3-1 yenilmişti.

Haberin Devamı

ZÜRİH YENİLGİSİZ YÜRÜYOR

UEFA Avrupa Ligi’nde Osmanlıspor’un bulunduğu L Grubu’nda yer alan Zürih, İsviçre 2. Futbol Ligi’nin (Challenge) 16. haftasında deplasmanda Chiasso’yu 2-0 mağlup etti. Zürih, yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla, 16 maçta 13 galibiyet ve 3 beraberlikle 42 puana ulaşan Zürih, en yakın rakibine 10 puan fark attı. UEFA Avrupa Ligi L Grubu altıncı ve son maçında Zürih, 8 Aralık Perşembe günü deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!