Geleneği yaşatmak için mektup yazdılar

Güncelleme Tarihi:

Geleneği yaşatmak için mektup yazdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:11

Geleneği yaşatmak için mektup yazdılar

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde Mikdat Sümer Ortaokulu öğrencileri, unutulmaya yüz tutan mektup gönderme etkinliği düzenledi.

Mikdat Sümer Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, projeye önderlik eden Türkçe Öğretmeni Ali Doğan nezaretinde Gölbaşı Postanesi'ne gelerek, yakınlarına ve sevdiklerine mektup göndermenin heyecanını yaşadı.

Projenin hayata geçmesini sağlayan Doğan, gelenek ve görenekleri yeniden diriltmek için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnsanlar arasında sağlıklı ve samimi bir iletişim istediklerini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Telefonun soğukluğundan çıkıp unutulan mektuplaşma geleneğini öğrencilerimiz arasında yeniden canlandırmak istiyoruz. Telefonda görüşürken daha kısa ve meramımızı anlatacak şekilde görüşüyor ve kapatıyoruz. Çocuklarımız yakınları ile ve özellikle uzaktaki akrabalarıyla hiç görüşemiyorlar. Dolayısıyla mektup yazma kültürünü ve alışkanlığını onlara yeniden kazandırarak sevdikleriyle ve akrabalarıyla sıcak ve samimi bir iletişim ortamı kurmalarını amaçladık. Bu sayede unutulmaya başlayan bir geleneği de yeniden canlandırmış olduk."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!