Geleneği olmayanın geleceği de olmaz

Güncelleme Tarihi:

Geleneği olmayanın geleceği de olmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 00:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türkiye’nin tarihi ile büyük bir ülke olduğunu hatırlattı, “Geleneği olmayanın geleceği olmaz. Mutlaka geleneklerimizi, kültürümüzü, geçmişimizi yaşatmamız lazım, ama geleceği de planlamamız lazım” dedi.

Ekosanayi dergisince yapılan anket sonucunda belirlenen “Yılın Başarılı İş İnsanlarına”, Ankara Rixos Otel’de düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törende, Bakan Yıldırım’a, Ekosanayi dergisi İmtiyaz Sahibi Nuray Başar tarafından “Yılın Devlet Adamı” ödülü takdim edildi.

Gülen yüzler

Yıldırım, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, insanların mutluluğunun, refahının ve yaşam kalitesinin artması için çalıştıklarını, çabaladıklarını söyledi.

Gülen yüzlerin, “Bu ülkede yaşamaktan büyük onur ve gurur duyuyorum” diyen vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını görmenin kendilerine paha biçilmez bir mutluluk verdiğini belirten Yıldırım, “Bunun dışında her şey teferruat. Türkiye büyük bir ülke. Tarihiyle, geçmişiyle, gelenekleriyle büyük bir ülke. Geleneği olmayanın geleceği olmaz. Mutlaka geleneklerimizi, kültürümüzü, geçmişimizi yaşatmamız lazım, ama geleceği de planlamamız lazım” dedi.

Ödül alanlar

Gecede, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Yılın Belediye Başkanı” ödülünü aldı. Ödülü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın elinden alan Yaşar, “Buraya sadece bir belediye başkanı olarak değil, sanayici olarak da katıldım. Ülkemizin asıl sorunu üretim. Sanayide, hizmet sektöründe ve tarımda daha çok istihdam ve üretim sağlarsak ülkemizin önü açılır” dedi.

Yılın iş kadını

“Yılın Başarılı İş Kadını” ödülün alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş da yaptığı konuşmada, Türkiye’de çalışan kadın nüfusunun çok düşük olduğunu söyledi. Türkiye’de 52 milyon çalışabilir kişi olduğunu, bunun 26 milyonunu kadınların oluşturduğunu belirten Bektaş, kadınların iş hayatında daha etkin olabilmeleri için önlerinin açılması gerektiğini vurguladı.

Törende, Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Dairesi Başkanı Tayfun Acarer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye ödül verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!