Gelecek için bir saat karanlık

Güncelleme Tarihi:

Gelecek için bir saat karanlık
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 22:03

İklim değişikliğine dikkat çekmek için, 25 Mart gecesi Türkiye’de de köprüler ve simge yerlerin ışıkları, bir saat boyunca kapatılacak...

Haberin Devamı

Global çevre hareketi ‘Dünya Saati’ (Earth Hour), küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak için tüm dünyayı, 25 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatmaya davet etti.

ORMANLARI KURTARALIM

2007’den beri düzenlenen Dünya Saati etkinliğine, Türkiye’de bu yıl Boğaziçi köprüleri, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camisi, Efes antik kenti, Selimiye Camisi ve peri bacaları ışıklarını kapatarak destek verecek.

Ülkemizde WWF-Türkiye (World Wide Fund for Nature - Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen Dünya Saati etkinliğine, geçen yıl Türkiye de dahil 178 ülkeden milyonlarca insan katılmıştı.

Türkiye’deki Dünya Saati kampanyası, iklim değişikliği nedeniyle tehdit altındaki Akdeniz ormanlarını gündeme getiriyor ve ormanların korunması için bir bağış kampanyası başlatıyor. WWF-Türkiye, Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Merkezi işbirliğiyle yürütülen proje, iklim değişikliğinin ormanlar üzerindeki olası etkilerini inceliyor, elde edilen sonuçları orman yönetim planlarına entegre ederek orman varlığının sürdürülmesini amaçlıyor. 

BAKMADAN GEÇME!