Gelecek 15 yılın ulaşım planı belirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Gelecek 15 yılın ulaşım planı belirleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 12:54

Gelecek 15 yılın ulaşım planı belirleniyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Geleceğimizi halkımızla birlikte belirliyoruz" dedi.

Kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı kapsayacak ‘Samsun Ulaşım Ana Planı’ için çalışma başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, halkın görüşlerine de başvuruyor. İlçelerde evlere konuk olan görevli anketörlerin anketler yaptığı bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmaya katılan tüm hemşerilerine teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından 16 ekimde başlatılan ‘Samsun Ulaşım Ana Planı’ güncelleme anket çalışması devam ediyor. Çağın gereksinimlerine ve şehrin ihtiyaçlarına uygun olan teknolojiler ile ihtiyaç duyulan yeni ulaşım modellerini içeren güncelleme çalışması, 2032 yılına kadar ki kent içi ulaşımı şekillendirecek. Bu kapsamda halkın fikir ve görüşlerine başvuran Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede ev ev gezerek Samsunlularla yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor.
Cadde, kavşak ve anayollarda da trafik sayımları yapan daire başkanlığı, 3 haftada 4 bin 700 hanede 16 bin kişi ile anket yaptı. TÜİK örnekleme yöntemleriyle İlyasköy, Kazımkarabekir, Derebahçe, Yenidoğan mahallelerinde başlayan anket çalışmaları, İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerinde devam ederken, Vezirköprü, Havza, Ladik, Kavak, Asarcık, Alaçam, Yakakent ve Bafra’da ise tamamlandı. 290 noktada trafik sayım işlemi tamamlanırken, sayımlara devam ediliyor.
Diğer ilçe ve mahallelerde devam eden hane halkı anketi ve trafik sayımlarının 5 hafta içerisinde tamamlanacağını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplamda 8 hafta sürecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Hane halkı anketleri ve trafik sayım işlemlerini 110 kişi ile gerçekleştirmekte olduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Samsun Ulaşım Ana Planı güncelleme çalışması maratonuna, 16 Ekim’de başlamıştık. Görevli kartı bulunan anketörlerimiz aracılığı ile 4 bin 700 hanede 16 bin vatandaşımız ile bir araya geldik. Halkımızın görüşlerine ve fikirlerine müracaat ediyoruz.  Bu ulaşım planımız, gelecek 15 yılı kapsayacak. Eksikliklerimiz, yanlışımız var ise bunu en iyi ve net olarak gören halkımızdır. Ayrıca fikirlerine ve görüşlerine de ihtiyacımız var. Bu planı halkımızla yapmak, geleceğimizi onlarla birlikte şekillendirmek istiyoruz. Çalışmalarımız kapsamında bizi evlerinde misafir eden tüm ailelere teşekkür ediyorum. Anketimize destek veren ve verecek herkese de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!