'Geleceğini yazan kadınlar'a bin 492 kadın başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Geleceğini yazan kadınlara bin 492 kadın başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 09:13

'Geleceğini yazan kadınlar'a bin 492 kadın başvurdu

Haberin Devamı

KADINLARIN yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan 'Geleceğini yazan kadınlar' için başvurular tamamlandı. İstanbul, Ankara, Karabük, Kayseri, Diyarbakır, Adana, Antalya Eskişehir, Trabzon, Elazığ, Gaziantep, Samsun, Aydın, Denizli, Sivas, Şanlıurfa, Van'dan toplam bin 359 kadın, İzmir'de 133 kadın Android 101'i başarı ile tamamlayarak kayıt yaptırdı.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğiyle, kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak amacını güden Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin hem kadın istihdamını artıracağını hem de girişimcilik imkanını geliştireceğini belirtti. Projeye İstanbul, Ankara, Karabük, Kayseri, Diyarbakır, Adana, Antalya Eskişehir, Trabzon, Elazığ, Gaziantep, Samsun, Aydın, Denizli, Sivas, Şanlıurfa, Van’da toplam bin 359 kadın, İzmir’de ise 133 kadın Android 101’i başarı ile tamamlayarak kayıt yaptırdı. Eğitimciler, 10-11 Haziran, 17-18 Haziran, 8- 9 Temmuz tarihlerinde sınıf içi, 12-16 Haziran, 19- 7 Temmuz,10- 23 Temmuz tarihlerinde online eğitimlere katılarak sınavları tamamlayacak. 24 Temmuz - 10 Eylül'de proje sunumları yapılacak. Finalist seçimleri, 16- 17 Eylül gerçekleştirilecek, İstanbul finali ise  25- 29 Eylül'de olacak. Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek. Bunun yanı sıra büyük finalde kazananlar Silikon Vadisi'ne ziyaret hakkı kazanacak ayrıca kendi illerinde de teknoparklarda, eğer katılımcı öğrenciyse staj hakkı, değilse istihdam ya da kuluçka merkezinden faydalanma hakkı elde edecektir.

Yarışmada beğeni toplayan iyi fikirler ise Turkcell Arıkovanı'nda fonlamaya açılacak ve kadınlar girişimcilikle ilgili hayallerini ve fikirlerini gerçekleştirme imkanına kavuşacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!