Geleceğin yazarları ödüllerine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin yazarları ödüllerine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 13:40

Geleceğin yazarları ödüllerine kavuştu

Haberin Devamı

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti’ne 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından düzenlenen İsmail Sivri 7. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride yapılan ve 128 öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreni İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş Basın Lokali’nde gerçekleştirildi. Törene Yazarlar Muzaffer İzgü, Mavisel Yenel, Hidayet Karakaş, 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Attila ve İlker Çoban, İsmail Sivri’nin oğlu Talat Sivri ve torunu Kerem Sivri, İGC üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende, yarışmada dereceye giren 8 öğrencilere ödüllerinin yanı sıra seçici kuruldaki yazarların kitapları hediye edildi. Yarışmanın sponsoru 25. Dönem İzmir Milletvekili ve Ege Ulaşım firması sahibi Murat Koç’a da teşekkür plaketi sunuldu. Öğrencilere destek veren öğretmenlere ve seçici kurul üyelerine de çiçek armağan edildi.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen törende yaptığı konuşmada, yarışmanın Atilla Sertel, Erdal İzgi, İsmail Sivri’nin oğlu Talat Sivri ile yaptıkları görüşmede ortaya çıktığını ve yarışmayı yedi yıldır ara vermeden sürdürdüklerini söyledi. Yarışmanın İsmail Sivri adına düzenleniyor olmasının kendisini heyecanlandırdığını da belirten Dikmen, yarışmanın jüri üyeleri Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ’a yarışmaya sponsor olan 25. Dönem Milletvekili Murat Koç’a, İzmirli gazetecilere ve İsmail Sivri’nin ailesine de verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Yarışmanın özellikle çocuklar için düzenlendiğini de belirten Dikmen, “İsmail Sivri, çocuklar için yazmayı seven biriydi. Gazeteci kimliğinin ötesinde çocuklar için çok güzel eserler kaleme almıştı. Onları sevgiyle kucaklardı. O nedenle çocuk öyküleri yarışması düzenlemeye başladık. Onun adını yaşatıp gelecek nesillere ulaştırmak istedik. Yarışmamıza yedi yıldır katılan öğrenciler bile var. Onların kalemindeki gelişmeyi takip edebiliyoruz. Gelen öyküler bizlerin umutlarını artıyor. Güzel günler görmemiz için gençlerimize güveniyoruz. En büyük amacımız başarılı kalemlerin yetişmesi" dedi.

Yazar Muzaffer İzgü de, İzmir gibi bir kentte oturuyor olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Bu kentte iyi ki çocuk öyküleri yarışması var. Ne mutlu banaö dedi. Öğrencilere yaşamından anılar anlatan İzgü, çocuklara okumayı öğütleyerek, “Genç arkadaşlar lütfen çok kitap okuyun. Düş kurun, gözlem yapın, kalemi bırakmayın. Kalemi siz 10 gün bırakırsanız o kalem sizi 20 gün bırakır. Sürekli yazacaksınız. Onun için size okumayı öneriyorum" dedi.

Yazar Hidayet Karakuş, düş kurmanın okumaya bağlı olduğunu anlatarak, “Ne kadar çok okursak o kadar sözcüğümüz olur. Düş kurduğumuz sürece gerçeği yakalarız o zamanda yazmak kolaylaşır. Yazmayı yaşama biçimi haline getirmek gerekiyor. Yaşamak istiyorsanız yazmayı bırakmayınız. Ödül alanları kutluyorumö diye konuştu.

Yazar Mavisel Yenel de, İsmail Sivri’nin çok kıymetli bir gazeteci olduğunu, cumhuriyet değerlerine ve demokrasiye bağlı olduğunu kaydetti. Öğrencilerin Sivri’yi iyi tanıması gerektiğini anlatan Yenel, okumanın ve yazmanın önemini vurgulayarak, “Mürekkep akan yerde kan akmaz" dedi.

Törenin ardından öğrenciler, veliler ve öğretmenler yazarlarla bir araya gelip sohbet etti kitaplarını imzalattı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

KUTU

İzmir Gazeteciler Cemiyeti İsmail Sivri 7. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda dereceye girenler şöyle:

Birinci Kategori (11-13 Yaş)

1. Furkan Yılmaz (Şerif Remzi Ortaokulu)

Öykünün adı: Kağıttan Umutlar

2. İbrahim Dağduran (Karşıyaka Ortaokulu)

Öykünün adı: Başlangıç

3. Elif Özkan (Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu)

Öykünün adı: Hayat Defteri

Özendirme. Aslı Kınav (Çakabey Koleji)

Öykünün adı: Doğa İnsandan Üstündür

İkinci Kategori (14 – 17 Yaş)

1. Enes Solmaz (İzmir Anadolu Lisesi)

Öykünün adı: Ölüler

2. Eren Özbulgan (MEV Koleji Fen Lisesi)

Öykünün adı: Siyah ya da Beyaz)

3. Dilan Berberoğlu (Tire Öğretmen Melahat Aksoy Lisesi)

Öykünün adı: Mavi Gri Siyah

Özendirme: Yasemin Ezer (Cihat Kora Anadolu Lisesi)

Öykünün adı: Yamuk Yumuk

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!