Geleceğin tekstili

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin tekstili
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 14:48

Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ve tekstilin kullanım alanları ile hammaddelerini gösteren “Futuro Textiles” sergisi, Cermodern’de ziyarete sunuldu. 

Haberin Devamı

Futuro Textiles sergisi, Cermodern’de ziyarete sunuldu. 12 Mayıs’a kadar gezilebilecek serginin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide, tekstilin hammaddeleri ve kullanım alanlarını gösteren çalışmalar yer alıyor. Sergini küratörü Caroline David, serginin amacının tekstilin dinamiğini göstermek olduğunu söyledi. David, sergide Fransa’nın yanı sıra Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden tekstilin kullanımıyla ilgili örnekler yer aldığını belirtti. FİBER OPTİK KABLODAN PERDE
Tekstilin sadece giyim amaçlı olmadığını mimariden sanata, inşaattan dekorasyona kadar oldukça geniş bir kullanım alanına hitap ettiğini ifade eden David, dünyadaki kaynakların sınırlı olduğunu, serginin bir amacının da geri dönüşümle elde edilen tekstil ürünlerinin faydasını göstermek olduğunu aktardı. Fransa’da eğitim gören Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymabayev’in kızı Eldana Kanseitova da, sergide gönüllü olarak görev aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!