Geleceğin ‘şef’lerine burs desteği

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin ‘şef’lerine burs desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 12:09

Geleceğin ‘şef’lerine burs desteği

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - TÜRKİYE’nin mutfak gereçleri sektöründe önde gelen markalarından birisi olan İnoksan, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu ‘Aşçılık Programı’ bölümünü en yüksek puanla kazanan üç öğrenciye aylık 400 TL başarı bursu verecek.

Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu ve İnoksan Mutfak Mimarlık Mağazacılık San. ve Tic. A.Ş. arasından imzalanan protokol ile 2017-2018 ÖSYM sınavından aldığı puan ile Harmancık MYO Aşçılık Programı’nı tercih ederek yerleşen en yüksek puanlı üç öğrenci ilk yıl 10 ay boyunca aylık 400 TL burs almaya hak kazanacak. Birinci yılın sonunda en yüksek not ortalamasına sahip ilk üç öğrenci de o yılın sonuna kadar aylık 400 TL’lik Mesleki Eğitim Desteği’ne sahip olacak.

BURS DESTEĞİ ÜNİVERSİTEYİ BİR ADIM ÖNE TAŞIYOR

Protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, iki yıldır yürüttükleri burs protokolleri sayesinde üniversitenin tercih edilebilirlik oranlarında ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi. Burs verilen bölümlere gelen öğrencilerin not ortalamalarının geçmiş yıllara göre artışlar gösterdiğini açıklayan Rektör Yusuf Ulcay; “Biz bu protokol sayesinde hem öğrencilerimize maddi bir destek sağlamış oluyoruz, hem üniversitemizin tercih edilme oranlarını yükseltiyoruz hem de ÖSYM Tercih Kılavuzu’nda bizlere burs desteği sağlayan firmaların isimlerinin yer almasını sağlıyoruz. Bu tüm taraflar için olumlu bir katkı sağlıyor. Öğrenciler ve aileleri, tercih yaparken hangi üniversitenin ne gibi imkanlar sağladığını görmek istiyor. Başarılı öğrenciler bu konuda biraz daha hassas oluyorlar. Aileleri ve hocalarıyla birlikte ince eleyip sık dokuyorlar. Tercih kılavuzunda, Uludağ Üniversitesi’nin yüksek puanlı öğrencilere burs vereceğinin yer alması da bizleri diğer üniversitelere göre birkaç adım ön plana çıkarıyor. Tüm fakültelerimizde ve bölümlerimizde olmasa da yüzde 70’lere varan bir burs verme çıtasını yakaladık. Bundan sonra da yeni destekçi firmalarımız ile kampanyamızı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bizlere sponsor olan tüm firmalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZİ HEP BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ"

Törende konuşan İnoksan Mutfak Mimarlık Mağazacılık San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise üniversite olarak yapılan burs çalışmalarından dolayı Rektör Yusuf Ulcay ve yöneticilere teşekkür etti. İnoksan olarak Türkiye’nin her yerinde sektörü sevdirmek amaçlı eğitimler verdiklerini vurgulayan Vehbi Varlık; “Üniversite ile işbirliği kapısını öncelikle burs protokolü ile açmış olacağız. Başarılı öğrencilerin Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu’na yönlendirilmesi adına bir nebze katkımızın olacağını düşünmek bizleri sevindiriyor. Üniversitemizin başarılı öğrenciler tarafından tercih edilebilecek olması da ayrıca sevindiriyor. Ortak çalışmalar yaptıkça daha da birbirimize ısınacağız ve güzel projelere imza atacağız diye düşünüyorum. Harmancık’ın bölgesel olarak kalkınmasına ve meslek yüksekokulunun başarılar elde etmesine bizde el atmak ve destek çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Harmancık MYO Müdürü Doç. Dr. Halil Ünal da İnoksan’ın başarılı öğrencilere vereceği desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Her yıl ülke genelinde önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Doç. Dr. Ünal, daha yüksek puanlı öğrencilerin gelmesiyle birlikte okul olarak hedef yükselteceklerinin altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!