Geleceğin sağlıkçıları Mediralli'de kıyasıya yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin sağlıkçıları Medirallide kıyasıya yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 18:17

Geleceğin sağlıkçıları Mediralli'de kıyasıya yarıştı

Haberin Devamı

MANİSA Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören ikinci sınıf öğrencileri arasında olası bir vakada yaralılara hızlı ve doğru müdahaleyi ölçmek amacıyla Medikal Vaka Rallisi (Mediralli) düzenledi.

Manisa Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 2017 yılında hayatını kaybeden 112 Komuta Kontrol Merkezi doktorlarından Bedri Bilge anısına Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören ikinci sınıf öğrencileri arasında Medikal Vaka Rallisi yapıldı. Medirealli'yi Manisa CBÜ Rektörü Kemal Çelebi, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Manisa İl Başkanı Alime Kocabey, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Bahattin Özer ile merhum Dr. Bedri Bilge'nin eşi Dilara Bilge de izledi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul'unda düzenlenen Mediralli öncesinde olası bir trafik kazası senaryosu hazırlanarak, kazada temsili yaralanan öğrenciler titizlikle hazırlandı. Temsili kazadelere 1 saat süren özel makyaj yapıldı. Mediralli'de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan 3 kişilik 13 ekip kıyasıya mücadele verdi.

Mediralli'de, temsili kazada Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri araç içerisinde sıkışan yaralıları çıkarırken, yarışmaya katılan öğrenciler ise olay yerinde kazadelere ilk müdahaleleri yaptı. İlk müdahalelerin ardından öğrenciler daha sonra okul içinde oluşturulan 6 ayrı istasyonda yaralılara müdahale etmeye çalıştı. Olası bir kazada görevli olan 112 acil ekiplerinin kazazedelere müdahalesinin canlandırıldığı Mediralli'de olay yerinden hastaneye girişe kadar olan kritik dakikalarda zamana karşı yapılan yarış bir kez daha gözler önüne serildi. Öğrenciler, Mediralli'de derslerde öğrendiklerini pratiğe dökerken kazadelere hızlı ve doğru bir şekilde müdahale etmek için adeta birbirleri ile de yarıştı. 4 kişiden oluşan hakem heyeti, Mediralli'de mücademle eden öğrencileri tek tek izleyip, puanlama yaptı.  Puanlamanın sonunda Burak Çürük, Ömer Gülmez ve Halax Kırgız'dan oluşan ekip birinciliği kazandı. Deceye giren ekibe madalyaları ve kupası Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Manisa İl Başkanı Alime Kocabey tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan öğrencilerin her birine teşekkür belgesi verildi.

Kocabey, ödülü vermesiin ardından yaptığı konuşmada, Mediralli'nin düzenlenmesindeki amacın geleceğin acil tıp teknisyenleri ve teknikerlerin mesleki bilgilerini artırmak ve 112 Acil sağlık hizmetlerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!