Geleceğin pehlivanları yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin pehlivanları yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 09:56

Erzurum Güreş Eğitim Merkezi'nde geleceğin şampiyon pehlivanları yetişiyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 1998 yılında kurulan Erzurum Güreş Eğitim Merkezi'nde yetişen güreşçiler, Türk milli takımında yer alıyor.

Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde sporcuların yetiştiği güreş eğitim merkezinde 2 antrenör görev yapıyor.
Haftanın 6 günü serbest ve grekoromen stilde eğitime tabi tutulan güreşçilerin tek hedefi, eğitim merkezinden yetişen milli sporcular gibi ay yıldızlı Türk bayrağını ulusal karşılaşmalarda dalgalandırmak.

Son 4 yılda ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden güreş eğitim merkezi sporcularından oluşan yıldızlar takımı, Yıldızlar Süper Ligi müsabakalarında geçen yıl üçüncü oldu.

Antrenör Celil Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dönem Türk milli takımına sporcu kazandıran Erzurum'un güreşte tekrar eski başarılarına döneceğini söyledi.

Son durum itibariyle milli takımın yüzde 20'lik bölümünün Erzurumlu sporculardan oluştuğunu ifade eden Köseoğlu, “Erzurum geçmişte önemli pehlivanları barındıran bir kentti. Bu özelliği tekrar kazanmak için ilimizde güreş sporunda önemli gelişmeler katedildi. Türk Güreş Milli Takımının yaklaşık yüzde 20'lik bir bölümünde Erzurumlu sporcular bulunuyor. Bu oranı yükseltmenin gayretindeyiz” diye konuştu.

Köseoğlu, eğitim merkezinde yetişen sporcuların önemli dereceler elde ettiğini de dile getirerek, şöyle devam etti:
“Güreş Eğitim Merkezi'nde yetişen 11-18 yaş aralığındaki sporcularımız artık ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde ediyor. Avrupa Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda sporcumuz Münir Recep Aktaş, altın madalya kazandı. Fatih Yaşarlı, Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Birinciliğinde 54 kiloda Ender Coşkun ikinci oldu.”

Eğitim merkezinde şu an 27 sporcunun bulunduğunu belirten Köseoğlu, milli takımda yer alan sporcularından Doğan Göktaş, Muhammet Nuri Kotanoğlu, Yunus Emre Topçu, İbrahim Hakkı Bakır, Murat Köse, Ferdi Yavuz ve Semih Günal'dan da başarılar beklediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!