Geleceğin mühendislerinden Lara Arıtma'ya tam not

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin mühendislerinden Lara Arıtmaya tam not
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 13:31

Geleceğin mühendislerinden Lara Arıtma'ya tam not

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Bilim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Lara İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde inceleme yaptı. Akademisyenlerin de eşlik ettiği geziye katılan öğrenciler, Avrupa standartlarında arıtma yapan tesise tam not verdi.
Antalya Bilim Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde eğitim gören 42 öğrenci, akademisyenler ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'ne bağlı Lara Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kent merkezinde hizmet veren 2 büyük arıtma tesisinden biri olan Lara Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi alan öğrenciler, yüksek teknoloji kullanarak Avrupa standartlarında atıksu arıtması yapılan bölümleri yerinde görme ve inceleme fırsatı buldu.
ASAT'ın gözbebeklerinden olan tesiste çevreye zarar vermeden suyun nasıl arıtıldığı ve deşarj edildiği hakkında bilgi alan öğrenciler, 180 dönüm arazi üzerine kurulan tesisi inşaat mühendisliği açısından da değerlendirerek yapısal unsurlar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler ileri teknoloji tesise tam not verdi. İleri teknolojik üniteleri ve çevre düzenlemesiyle dikkati çeken tesis, Hurma Atıksu Arıtma Tesisi ile Antalya kent merkezine hizmet veriyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!