Geleceğin moda tasarımcılarından Uşak gezisi

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin moda tasarımcılarından Uşak gezisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 17:46

Geleceğin moda tasarımcılarından Uşak gezisi

Haberin Devamı

KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencilerine aksesuvar dersi kapsamında Uşak gezisi düzenlendi.

Geziye öğrencilerin yanı sıra öğretim görevlileri de katıldı. Uşak'ta tarihi ve kültürel alanları ziyaret eden öğrenciler, Karun Hazinesi olarak bilinen eserlerin sergilendiği Uşak Arkeoloji Müzesi, Uşak Atatürk Müzesi, Ulubey Kanyonu ve Clandras Köprüsü'nü gezdi. Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, gezi hakkında yaptığı açıklamasında, "Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Eski Tunç Çağı, Roma Dönemi, 'Karun Hazinesi' olarak adlandırılan Lidya hazineleri, Uşak Atatürk Müzesi'nde ise yöresel, etnoğrafik malzemeler, tarihi silahlar, giysiler, aynalar, sehpalar, koltuklar, Atatürk'e ait yatak odası ve giysiler sergileniyor. Öğrencilerimiz, bu eşsiz eserlerin yanı sıra gene bu ilimizde bulunan dünyanın en büyük ikinci Ulubey Kanyonu ile Tarihi Clandras Köprüsü'nü görme fırsatı yakaladı" dedi.

Gezide Uşak ilinin tarihi ve kültürel varlıklarını yakından gören öğrenciler, Ulubey Kanyonu'nun cam terasında eşsiz manzarayı seyrederken büyük heyecan yaşadı. Tarihi Clandras Köprüsü'nün doğal güzelliği, şelalesi ve mesire yerinde doyasıya eğlenen öğrenciler unutulmaz anlar yaşayarak bol bol fotoğraf çektirdi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!