Geleceğin kemancıları ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin kemancıları ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 14:30

Geleceğin kemancıları ödülle döndü

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Üniversitesi (ME.Ü) Devlet Konservatuarı keman bölümü öğrencileri Slovakya ve Belçika’da düzenlenen yarışmada kentte ödülle döndü.
ME.Ü Devlet Konservatuarı keman eğitmeni Lily Tchumburidze'nin yarı zamanlı keman 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Ecmel Nevâ Bildik Slovakya’nın Dolny Kubin şehrinde 22’nci International Competition of Bohdan Warchal in Playing The Bow String İnstruments yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Jüri Başkanı Peter Michalica, Ecmel Neva Bildik'in tüm jüri üyelerini müzikal ve teknik olarak çok etkilediğini belirterek tebrik etti. 
Ecmel Neva Bildik İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 27 Mart tarihinde düzenlediği solist seçim sınavını da kazanarak 20 Nisan tarihinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte solist olarak sahne aldı.
Devlet Konservatuarı Keman Ana Sanat Dalı'nda yarı zamanlı keman öğrenci olan 9 yaşındaki Deniz Yakın, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen 11'nci Uluslararası Keman Yarışması'nda A Kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Tchumburidze'nin öğrencisi olan Deniz Yakın ayrıca bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Programında Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alarak üniversitesi ve konservatuarını başarıyla temsil etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!