Geleceğin çevrecilerine ödül

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin çevrecilerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 11:06

Geleceğin çevrecilerine ödül

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR /ANTALYA (DHA) - TEMİZ Çevre Derneği'nce (TÇD) gelenekselleştirilen 'çevre' konulu okullararası resim, fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreniyle sona erdi.

TÇD tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen okullararasında çevre konulu resim, fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışması Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Törene, TÇD üyeleri, ilk ve ortaokullardan yarışmaya eserleriyle katılan öğrenciler, öğretmen ve velileri katıldı.

TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat, birçok okuldan 250'den fazla öğrencinin 'Dünya Evimizdir', 'Çevremiz Evimizdir', 'Yaşadığımız Çevreyi, Doğayı Koruyalım, Temiz Tutalım', 'Doğada ve Çevremizde Yaşayan Hayvanları Koruyalım' sloganlı yarışmaya resim, fotoğraf, kompozisyon ve şiirleriyle başvurduğunu söyledi.

Yarışmanın amacının çocuklara küçük yaşta çevre, doğa ve hayvan sevgisini aşılamak, bilinçlenmelerini sağlamak olduğuna vurgu yapan Başkan Rosenblat, "Biz büyükler olarak doğamızı, çevremizi koruyamadık. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın doğa ve çevre konularında duyarlı yetiştiklerine inancımız sonsuz" dedi.

DERECEYE GİRENLER

Yarışma sonunda İlkokullarda resim dalında Dilara Özkalp, fotoğraf dalında Kemal Ege Oğuz, kompozisyon dalında Zeynep Binici, şiir dalında Mahmut Çınar Dinç, ortaokullarda ise resim dalında Atakan Altıntaş, fotoğraf dalında Can Topaç, kompozisyon dalında Elif İpek Dönmez, şiir dalında Oğuzhan Dağlı birinci oldu.

Eserleri 2'nci, 3'üncü olan ve mansiyon alan öğrenciler ise şunlar:

"Öykü Şengülen, Ceylin, Harmancı, Fatma Özkan, Hanife Vural, Sıla İbcim, Fatma Gül Çapa, Abdulsamet Bazarova, Ayşe Yağmur, Damla Şahin, Ahmet Efe Yücel, Zehra Dağlı, Esat Gülcemal, Emirhan Aksoy, Fatmagül Aksoy, Oğuzhan Dağlı, İncisu Karagülle, Yağmur Arslan, Elif Ecrin Çay, Alars Su Bayraktar, Mahmut Çınar Dinç, Sude Harput, Esila Sevda Sert, Alperen Özalp, Pelin Yıldız, Kemal Ege Oğuz, Sadiye Döşeme, Ali Kurum, Derya Tepe, Durmuş Aldemir."

Resim öğretmenleri, fotoğraf sanatçıları ve edebiyat öğretmenlerinin jüride yer aldığı yarışmada eserleri ilk 3'e giren öğrencilere para ödülü ve çeşitli hediyelerin yanı sıra madalya verildi.

TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat, yarışmaya ilginin her geçen yıl arttığını, çocukların doğa ve çevre konusundaki hayallerinin, düşüncelerinin, özlemlerinin yansıtıldığı birbirinden güzel eserlerin derecelendirilmesinde zorluk yaşandığını belirterek, "Aslında tüm eserler birinci" dedi.

Yarışmaya katılan tün eserler gelecek haftalarda karma sergide beğeniye sunulacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!