Geleceğin bilim insanları projelerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin bilim insanları projelerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:35

Geleceğin bilim insanları projelerini sergiledi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Lütfullah Bilgin Ortaokulu, Bilim Fuarı açıldı. Kurdelesi Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Kaya, Zeki Çakmak ve Okul Müdürü Hulusi Gürbüz tarafından kesilen fuarda 22 özgün proje sergilendi.

Vali Lütfullah Bilgin Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan stantlarda teşhir edilen projelere TÜBİTAK destek verdi. Okulun fen bilgisi öğretmenlerinin sunduğu ve TÜBİTAK tarafından finanse edilen projeleri 5, 6, 7- ve 8'inci sınıf öğrenciler kendileri tasarladı.

Trafik kazalarını önlemeyi amaçlayan ve araçların tamponlarına yerleştirilen birbirini iyen mıknatıs sistemi, park edecek araçların yakıt tasarrufu sağlaması düşünülen dönerli park sistemi, yaşlılar için ayarlanabilir kolay lavabo, otomatik yemek karıştırıcı, güneş ışığı ile yemek pişiren ses, duman zehirlenmelerini önleyen alarm sistemi, asit yağmurlarının zararlarına dikkat çeken çalışma, kumanda bulucu, denize atılan çöpleri toplayan çevreci temizleme sistemi gibi birbirinden ilginç projelerin yer aldığı fuarda öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir de resim sergisi yer aldı.

Fuarla ilgili bir açıklama yapan, Vali Lütfullah Bilgin Ortaokulu Müdürü Hulusi Gürbüz, “Fen bilgisi öğretmenlerimizin TÜBİTAK'a sunduğu 22 projeyi sergiliyoruz. Amacımız öğrencilerin hayal güçleri ile bilgilerini bir araya getirerek özgün fikirler oluşturmasını sağlamak. Burada gerçekten çok anlamlı çalışmalar var. Öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!