Geleceğin aşçıları yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin aşçıları yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 16:38

Geleceğin aşçıları yarıştı

Haberin Devamı

MANİSA İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, en güzel salata ve sosu yapmak için yarıştı. Öğrencilerin birbirinden ilginç ve güzel salataları ilgi çekti.

Manisa'da geleceğin aşçıları, salata ve soslar yarışmasında hünerlerini sergiledi. Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin 3'üncü Salata ve Soslar Yarışmasında renkli görüntüler yaşandı. Öğrenciler, görsel şovları ve değişik salatalarıyla büyük ilgi gördü.

Geleneksel Salata ve Soslar Yarışması'na 42 öğrencinin katıldığını kaydeden Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmenlerinden Burhan Dumrul, "Yarışmayı yapmamızın nedeni öğrencilerin bireysel başarılarının yanında, Türk ve dünya mutfağını araştırma, geliştirmektir. Bu tarz projelerle ilgili teorikten çok pratik çalışmaları desteklediğimiz için bu tarz yarışmaları düzenliyoruz. Elimizden geldiği kadar da bunu geleneksel hale getirip daha farklı yarışmalarla desteklemeyi düşünüyoruz" dedi.

Jürinin, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Semra Özmetin, bölüm öğretmenleri Fadime Saygı, Onur Temel ve Burhan Dumrul'dan oluştuğu yarışmada puanlama; lezzet, kıvam, renk ve sunum olmak üzere 4 ayrı kategoride yapıldı.

Öğrencilerin sunumları ve farklı yiyecekleri salatalarda kullanmaları ilgi çekti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!