Geleceği mimarları, dünyanın en büyük yeraltı şehrini inceledi

Güncelleme Tarihi:

Geleceği mimarları, dünyanın en büyük yeraltı şehrini inceledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 17:58

Geleceği mimarları, dünyanın en büyük yeraltı şehrini inceledi

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)-BİLKENT Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin 3. ve 4. Sınıflarında eğitim gören geleceğin mimar adayları, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi ve civarında incelemelerde bulundular.

Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Glenn Terry Kukkola koordinatörlüğünde,  5 öğretim üyesinin gözetiminde gerçekleştirilen arazi çalışmalarında öğrenciler,  Belediye tarafından temizleme çalışmalarının devam ettiği dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarındaki bölgede gözlem yaptı.

Mimari Tasarım 4. Sınıf stüdyosu ve  tarihi çevre koruma dersi alan öğrenciler, bölgenin mimari özellikteki yapılarını da yakından görme ve inceleme imkanıda buldular. Öğrenciler,proje imkanı bulduklarını tekrar yapılandırması aynı zamanda tarihinin korunması adına kale ve buradaki evleri gezerek incelemelerine başladık. 

Belediye görevlileri bölgenin mimarı özelliklerine ilişkin öğrencilere bilgiler aktardılar. Yaklaşık 2 saat süre ile devam eden inceleme gezisine katılan öğrenciler tüf kayaya oyulu sivil, askeri ve dini mekanların yer aldığı dünyanın en büyük yeraltı şehrine hayranlıklarını dile getirdiler.

FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!