Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı Başladı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı Başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 19:31

Taşköprü Meslek Yüksekokulu tarafından Taşköprü'de çalıştay düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu’nun düzenlendiği “Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı” başladı.
Taşköprü Belediye tesislerinde gerçekleştirilen çalıştaya, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Hanönü Kaymakam Vekili Adem Karadaş, İlçe Garnizon Komutanı İbrahim Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Taşköprü resmi kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları, üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesi olarak şehrin kalkınması ve gelişmesi için Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşu-Mahalli İdari-Kamu-Üniversite işbirliğinin her zaman yapıldığını ifade etti.
Çalıştayın temel gayesinin Taşköprü’nün tarım, hayvancılık, kültürel miras, turizm, enerji, ormancılık ve orman ürünleri ile sağlık hizmetleri konularının da bölgenin sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini belirlemek ve bu yolla da bölgeye katkı sağlamak olduğunu söyleyen Rektör Aydın, “Bu tür faaliyetler öğrencilerimizin yetişmesi bakımından önem arz etmektedir. Çalıştayın düzenlenmesinde katkıları olan Taşköprü Kaymakamlığına, Taşköprü Belediyesine, Taşköprü’de faaliyetlerine sürdüren sivil toplum kuruluşlarına, ülkemizin farklı üniversitelerinden iştirak eden akademisyenlerimize, başta Taşköprü Meslek Yüksekokulu yönetim ve çalışanları olmak üzere Üniversitemiz akademisyen ve idari personeline bizleri kırmayıp programımızı teşriflendiren konuklarımıza teşekkür ederim” dedi.
Rektör Seyit Aydın moderatörlüğünde yapılan çalıştay, özel oturumuna Sinop Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Peşken, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Tüzemen, 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybaba Hançerlioğlu katıldı. Çalıştayın ardından teknik gezi yapılacak ve çalıştay 14 Kasım 2015’e kadar sürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!