Geldof yeni albümünde geçmiÅŸiyle hesaplaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Geldof yeni albümünde geçmişiyle hesaplaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 16:57

İrlandalı ünlü şarkıcı Bob Geldof, 8 yıl aradan sonra çıkardığı son albümü Seks, Yaşam ve Ölüm'de son yıllarda trajediye dönüşen geçmişiyle hesaplaşıyor. Uzun yıllar müziği ve Afrika`daki çocuklar için düzenlediği Live Aid konserleriyle gündeme gelen Geldof, son yıllarda ise kendi deyimiyle "Tam bir Shakespeare trajedisine" dönüşen özel hayatıyla sık sık gazetelerin manşetlerinde yer almıştı.

Haberin Devamı

80'li yıllarda The Tube, The Big Breakfast programlarının sunuculuğuyla üne kavuşan eşi Paula Yates'in, 1996`da Geldof`u INXS grubunun solisti Michael Hutchence için terk etmesi, Geldof`un hayatındaki kötü olayların başlangıcı olmuştu.  

Hutchence, 1997 yılında Avustralya`nın Sydney kentinde bir otel odasında kendini asarak yaşamına son verirken, Yates ise Eylül 2000`deaşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetmişti.  

Yıllarca hayatındaki kötü olaylar hakkında yorum yapmayan Geldof, "acı zamanlar" hakkındaki düşüncelerini müziğine aktarırken, son albümüyle "dile getiremediklerini dile getirdiğini" belirtiyor.
  
Pink Floyd ve John Lennon`un tarzlarından etkilendiği ifade edilen albümde Hutchence`a "Neden boynuna ilmeği geçirdin?" diye seslenen Geldof, "fazlasıyla kendisini ilgilendirdiği için" albümdeki şarkıları dinlemediğini de sözlerine ekliyor .
  
Yates ile evliliğinden üç kızı bulunan Geldof, eski eşinin ölümünden sonra, Yates`in Hutchence ile ilişkisinden olan kızını da kardeşleriyle birarada büyümesi için yanına almıştı.   Geldof, 4 kız çocuğu, sevgilisi Jeanne, bir temizlikçi bayan ve bir dadıyla paylaştığı "kadın egemen" evi, şöyle anlatıyor: "7 kadın var, östrojen içinde yüzüyorum. Söylenenlerin hepsi doğru, tuvalet sırasında kavgalar, ruj için itip kakışmalar, hiç kapanmayan bir telefon..."

(aa) Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!