Geldiğimden bu yana en güçlü takıma sahibiz

Güncelleme Tarihi:

Geldiğimden bu yana en güçlü takıma sahibiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 15:33

Beşiktaş’ın Avusturya’nın Salzburg kentinin ST. Johann bölgesinde yaptığı sezon öncesi hazırlık kampının dördüncü gününde Fabian Ernst basın mensuplarının karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Ernst ilk olarak yeni sezon öncesi hazırlıkları, yeni transferleri ve Bernd Schuster’i değerlendirerek şöyle konuştu: “Bir haftadan fazla bir süredir çalışıyoruz. Gayet iyi ve sıkı çalışıyoruz. Sezon öncesi için normal bir durum. Takımda iki yeni oyuncumuz ve genç futbolcular var. Yeni oyuncuların adaptesi için her şey düzgün ve iyi bir ortam var. Yeni bir antrenör geldiğinde bütün oyuncular kendilerini daha fazla sunmak isterler. Bu takım için çok iyi bir durumdur. Oyuncular daha fazla çalışıyor ve kendilerini daha fazla işlerine veriyorlar.”

Yapılan transferlere de değinen Alman futbolcu, “İki yeni transferimiz var. Hilbert’i Bundesliga’dan tanıyorum. Quaresma’yı da tanıyorum. İkisi de yetenekli ve her iki kanatta da  oynuyorlar. Takımı ileriye taşıyacak yetenekli futbolcular”dedi.

Haberin Devamı

Yeni sezonda daha farklı bir sistemde oynayacaklarını kaydeden başarılı futbolcu, “Şu anda takım öncelikle sezona hazır hale gelmeye çalışıyor. Sayın Schuster geçen seneye göre bazı değişiklikler yapılacağını da söyledi. Hocamız daha hücuma dönük oynayacağımızı ifade etti.  Geçen seneye göre oyun stilimizde fark olacak. Geçen sezon az gol atıp az gol yemiştik. Bu sezon daha farklı bir Beşiktaş göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Takımda yer alan futbolcuların hangi milliyetten olduğunun önemi olmadığının altını çizen Ernst, “Takımda şu anda üç Alman oyuncu var ve Alman çoğunluğu var gibi gözüküyor. Ancak futbolcuların Alman, İtalyan ve Arjantinli olması önemli değil. Bence takım içinde modern futbola yönelik bir değişim var. Oyunumuzu daha ileriye taşıyacak bir değişim yaşıyoruz. Bu değişimin artılarını önümüzdeki sezon göreceğiz” şeklinde konuştu.

Çok güçlü bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan siyah beyazlı futbolcu, “Ben Beşiktaş’a transfer olduğum günden bu yana en iyi Beşiktaş kadrosu şu anki diyebilirim. Yapılan transferler çok doğruydu. 4-5 tane yedek transfer ekmek yerin iki üç tane doğru transfer her zaman daha iyidir. Bu bir takımın gelişimi için en önemli faktörlerden biri. Yapılan iki yeni transferde eksiklerimizi kapatacak yöndeydi. Yeni sezonda daha ektili oynayacak bir kadro yaratıldı” dedi.

Haberin Devamı

Hangi mevkide görev yapacağına Schuster’in karar vereceğini ifade eden Ernst, “Yeni sezonda kesin olarak şu bölgede oynayacağım diyemem. Hocamızın takımdan ne isteğini görmemiz lazım. Beşiktaş’a geldiğimden bu yana ofansif yönümü daha çok geliştirdim. Önümüzdeki sezon hocamızın bizden istediğini görüp ona göre ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Dünya Kupası’nda Alman Milli Takımı’da oynadığı futbolla yıldızlaşan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil hakkındaki düşünceleri de sorulan tecrübeli futbolcu, “Alman milli takımında bu değişim son birkaç yıldır devam ediyor. Yabancı uyruklu oyuncular son birkaç yıladır milli takımda oynuyor. Mesut ile Schalke 04’de beraber oynamıştık. O zaman da yeteneğinin farkındaydık. Ben bir Alman vatandaşı olarak Mesut gibi oyuncunun milli takımımızda oynamasında gurur duyuyorum. Onun yeteneklerini izlemek bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!