Gel vatandaş gel sosyal sorumluluk pazarına gel

Güncelleme Tarihi:

Gel vatandaş gel sosyal sorumluluk pazarına gel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

25 Mayıs Salı gününü bir kenara not edin. Vakit ayırın ve o gün mutlaka Ortaköy Esma Sultan Yalısı’na gidin. 20 lira verip içeri girin ve TOG Bazaar’ı gezin. Bakmayın isminin yarı İngilizce olduğuna, atmosfer bildiğiniz pazar gibi olacak.

Haberin Devamı

65 kurum stand açacak, kimi kıyafet, kimi takı, kimi cilt bakım ürünü kimi de sadece çiçek satacak. Organizasyondan elden edilen gelir, Toplum Gönüllüleri’nin projelerine aktarılacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı, TOG Bazaar’ın sosyetik pazar olarak anılmasından şikayetçi. Bu yüzden 25 Mayıs öncesinde biraraya gelip kendilerini anlattılar.

Yağmur yağmasın diye 40 kelin adını ağaca asıyorlar

Tog Bazaar, her yıl mayıs ayında gerçekleşiyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen kermeste hiçbir zaman yağmur yağmamış. Bunun için Toplum Gönüllüleri Başkanı Sedef Betil’in gizli bir formülü var. Bir tür batıl inanç ama işe yaradığı ortada. Yaşayan 40 kel erkeğin adını alt alta yazıp, Esma Sultan Yalısı’nın orta yerindeki ağaca asıyorlar. Nedendir bilinmez, bu keller yağmur bulutlarını kovalıyor. Listenin başında ise her zaman Bruce Willis oluyor.

Haberin Devamı

KİM NE SATACAK

Nihan Buruk / Plajda giyilecek elbiseler

Yeditepe Üniversitesi Tekstil Moda Tasarım mezunuyum. Çukurcuma’da açtığım dükkanda bir yandan kendi tasarımlarımı, bir yandan da koleksiyonlarımın ruhuyla örtüşen antika dekorasyon eşyaları satıyorum. Tog Bazaar’da satmak için getireceğim koleksiyonumun ismi Plaj. Plajda giyilebilecek elbiselerden ve aksesuvarlardan oluşuyor.

Nilgün Gülen (BNG) / Uçuş ifadeli kıyafetler

Küçük bir BNG mağazasını pazar yerine taşıyacağız. Kendi koleksiyonumuzun yanı sıra mağazada sattığımız yabancı ayakkabı ve mum markaları da olacak. Bu yaz BNG Alaçatı’dan sonra ikinci yazlık mağazayı Türkbükü’nde açıyoruz. Oralarda satılacak uçuş ifadeli kıyafetler ilk kez TOG’da görücüye çıkacak.

Zeynep Erol / Tibet koleksiyonumdan takılar

Tibet ismini verdiğim ilkbahar-yaz koleksiyonumdan takılar getireceğim TOG’a. Fildişi, eski rahiplerin amberlerinden oluşan enerjisi yüksek bir koleksiyon. Altın versiyonları da var, gümüş olanlar da. Her bütçeye uygun.

Ekin Çarmıklı / Çiçekler ve hediyelik eşyalar

Yurtdışından getirdiğim çiçekleri, şamdanları, mumları ve vazoları satacağım. Hem günlük kullanıma uygun hem de özel davetlere yönelik modellerim var.

Haberin Devamı

Şebnem Çapa / Rengarenk elbiseler

Koleksiyonumda yaz-kış gökkuşağının bütün renkleri var. Rengarenk elbiseler satacağım. Ayrıca Hindistan’dan getirdiğim vintage plaj çantaları, pareolar ve boncuk kemerler olacak.

Meltem Tahrancı / Mistik takılar

Koleksiyonumun adı Döngü. Uzakdoğunun mistik sembollerinden oluşuyor. Her zamanki gibi yarı değerli taş ve cam kullandım.

Sinem Güven / Hayvanlı kolyeler

Takı koleksiyonumun ismi Lucky Animals. Deriden minik hayvan heykelcikleri yapıyorum. 18 ayar altın kullanıyorum. Stand’ta ayrıca TOG’a özer pırlanta ve elmaslı takılar da olacak.

Aslı Arıkoğlu / Kırışıklıkları azaltan ürünler

Anti aging alanında öncü, 25 yıllık bir Amerikan firması olan Nuskin, cilt ve vücut bakımına yönelik ürünler satıyor. Galvanik akımı ile çalışan el cihazı ile cildinize parlaklık verir, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, gözenekleri küçültür, ve cildin görünümünü tazeler. Biz TOG Bazaar’a Nuskin yetkili distribütörleri olarak katılıp, bu ürünleri satacağız.

Haberin Devamı

Banu Çarmıklı / Sanat aktivitesi yapacağız

MAC Sanat Galerisi olarak katılıyoruz. Fırat Ergin adlı genç bir sanatçımız büyük bir tuval getirecek. Gün boyu isteyen tuvale istediği resmi yapacak. En sonunda Fırat Ergin’in müdahalesi ile büyük resim sonlanacak.

Alicia Hernandez / Peru takıları

Bu pazara Peru’dan katılıyorum. Arkadaşım Tansa Mermerci’nin standını paylaşacağım ve Latin Amerika’nın ruhunu yansıtan takılar satacağım. Markamın ismi Latino Muah yani Latin Öpücüğü.

KİMLER KATILIYOR?

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde örgütlenerek, eğitimden sağlığa, çevreden girişimciliğe kadar çok geniş bir alanda sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Toplum Gönüllüleri, 25 Mayıs 2010 tarihinde “TOG BAZAAR” kermesinin dördüncüsünü düzenliyor. Kermeste birbirinden değerli firmalar sosyal sorumluluk için bir araya geliyor. Mekan her yıl olduğu gibi yine Esma Sultan Yalısı. Yalı’nın iki katı ve bahçesi kullanılacak. Katılımcılar sırasıyla şöyle:
Ark Butik, Ariş, Ayça Sytmen - Elizabetta, Ayşen Armağan Şirin Poyraz, Armaggan, Baby Taytay, BNG, Bellazur, Boyner Evde, Chez-bo by Şebnem Çapa, ÇİĞDEM AKIN, Elif Ergin, Discrete, El Infinity, İnci Özayan - Cleanglobe, İrem Bonfil, Jade - Mila, Kamer Kiraç, KOLEKSİYON, Layla Dekorasyon, Lope Jewellery, M by meltem tahranci, MAC ART, Mavi Jeans, Mon Reve, MOSÖ Çanta, Mozaik, Nar, Nas Concept, Nazlı Ceylan Balduk, Nihan Buruk, Nu Skin, Müge NY, Örge Tulga Jewellery Design, Oye Swimwear, Osenmi Jewellery, Rare Blossom, Rebi Faro, Serenk, Seray Vural, Sevan Bıçakçı, Sinem Güven, STEP, Sylviane Yazıcıoğlu, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Treehouse, Vera Wang Fine Papers, Vitrin,

Haberin Devamı

Minik gönüllüler erik, kek, kurabiye satacak

Toplum Gönüllüleri’nin 4-12 yaş arasındaki minik gönüllüleri kurabiye, erik, kek ve kendi boyadıkları saksıları satacaklar. Geçen yıl 7 bin 500 TL gibi ciddi bir para toplayan ekip bu sene daha da iddialı. Yine satış yapmak için her yolu deneyeceklermiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!