GEKA proje konuları sunacak

Güncelleme Tarihi:

GEKA proje konuları sunacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 13:45

GEKA proje konuları sunacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de yapılan Güney Ege Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, AB'ye üyelik sürecinin önemli adımlarından Katılım Öncesi Mali Yardım projesi kapsamında bölgenin ivme kazanması ve kalkınması için proje konuları sunacaklarını söyledi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 89'uncu yönetim kurulu toplantısını Denizli turizminin en önemli merkezi olan Pamukkale'de yaptı. Toplantıya Muğla Valisi GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci katıldı. Düzenlenen toplantıda ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler gözden geçirilerek devam eden çalışmalar ve projeler değerlendirildi.

Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Amir Çiçek, ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler gözden geçirildiğinde, sektörel kongreler ve bölge tanıtım çalışmalarının öne çıktığını söyleyerek son dönemde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kalkınma Bakanlığı'nın, illerdeki yatırımların arttırılması amacıyla Kalkınma Ajansları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yatırım Destek Ofislerine ilişkin mevzuat altyapısını güçlendirdiğini ve yeni bir yatırım destek ofisi vizyonu ortaya koyduğunu belirten Vali Çiçek, "Bu vizyon çerçevesinde yatırım destek ofislerimiz, ilerleyen süreçlerde yalnızca izin ve ruhsat işlemlerinin takip ve sonuçlandırılmasında görev alan aracı birimler olarak değil, aynı zamanda yatırımcının ihtiyaç duyduğu her türlü bilgilendirmeyi yapabilen ve onları yönlendirebilen, ilin iş ve yatırım ortamına ilişkin derinlemesine çalışmalar yürüten ve ilde yatırım destek ve tanıtım konularında koordinasyonu sağlayan birimler olarak faaliyetlerini sürdürecek" dedi.

Vali Çiçek, toplantının gündem maddelerinden biri olan ve AB'ye üyelik sürecinin önemli adımlarından Katılım Öncesi Mali Yardım projesi kapsamında bölgenin ivme kazanması için proje konuları sunacaklarını söyledi. Çiçek, "Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA)" kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı'na, Ajansımız tarafından sunulacak ve bölgemiz kalkınmasına ivme kazandıracak proje konuları olacak. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan proje konularını ve içeriklerini inceleyip değerlendireceğiz" diye konuştu.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ise dün Adana'daki öğrenci yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü 22 kişinin de yaralandığı yangının kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek acılı ailelere başsağlığı diledi. Geka Yönetim Kurulunu ağırlamaktan onur duyduklarını dile getiren Vali Altıparmak, Denizli, Aydın ve Muğla bölgesinin kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!