Gediz'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gedizde 15 Temmuz şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 13:42

Gediz'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ile anıldı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen kutlamalara Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, AK Partili Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Şenol Bezek, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, Gediz Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Arpacı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, şunları söyledi:

"Milletimiz darbe tehdidini ve işgal girişimini algıladığı ilk andan itibaren teşhisini koymuş ve ani, sert, kararlı bir şekilde tepkisini göstermiştir. Topyekun bir tepki olarak ve milletin tüm unsurlarınca büyük bir fedakarlık ortaya koymuştur. İstanbul'da neyse Kütahya'da da Gediz'de aynı tepki verilmiştir. Milletimiz de bazılarında olduğu gibi bir kafa karışıklığı ve tereddüt asla yaşanmamıştır. İradesine, geleceğine, geleneğine yönelik bu alçak girişime karşı aynı kuvvette karşılık vermiştir. Bu yapı özündeki vahşiliği nasıl oldu da yıllarca bu kadar ustaca gizleyebildi, toplumu yanılttı bizleri aldattı? Diğer yandan da biz nasıl oldu da bu kötülüğü fark edemedik? İlk olarak dindar iyimserliğinin sorgulanması gerekmektedir. 'İnançlı insandan zarar gelmez' düşüncesi aslında tarih boyunca defalarca önümüze gelmiştir. Hasan Sabbah da, Muhammed Kesnizani de toplumlarında saygı duyulan ve dindar olarak benimsenen kişilerdi. Aynı bu FETÖ ve mensupları gibi karıncayı bile incitmezlerdi ama gerektiğinde gözlerimizin önünde binleri katlettiler. Her inanç sahibi taşıdığı inancın doğru olduğuna inanır. Öyle olmasa onu zaten taşımaz. İman dediğimiz şey kısaca bir bağlılıktır. Güçlü ve derin bir bağlılık inşa edip onu somut hedeflere taşımak, halen bazı grupların yapmakta ısrar ettikleri gibi insanları büyülercesine köle gibi kullanmak buradaki asıl sorun ve ahlaksızlıktır. Bu bağlamda içimizdeki gerçekçi olmayan değer yargılarımızı ya da ona izin veren duyarsız taraflarımızı da yargılamak zorundayız."

 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması  Gediz Belediyesi Hizmet Binası önündeki dev ekrandan naklen takip edilerek, 15 Temmuz Belgeseli izlettirildi. Gediz Belediyesi Mehteran takımı konseriyle devam eden kutlamalar, ellerinde bayrak ve meşalelerle yüzlerce kişinin katıldığı Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşünün ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde Kur'an-ı Kerim okunması ve  Demokrasi Nöbetiyle devam eden program toplu kılınan sabah namazıyla sona erdi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!