Gedik Üniversitesi sanal gerçeklik tabanlı eğitimlerine başladı

Güncelleme Tarihi:

Gedik Üniversitesi sanal gerçeklik tabanlı eğitimlerine başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 16:36

Gedik Üniversitesi sanal gerçeklik teknolojisi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, öğretim üyeleri, öğrencileri ve bu konuda uzman kişiler ile bu teknolojiye önemli katkılar sağlıyor. Geliştirmiş olduğu yenilikçi sistemler ile çağın ötesinde eğitim vermeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Bu yeni nesil eğitim teknolojisi ile ilgili basın bülteninde şu sözlere yer verildi:

Geliştirilen uygulamalar ile öğrenciler, üniversitenin yerleşkelerini sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak gezebilmektedirler. Üniversite seçimini yapabilmek için kampüslere gidip her yeri gezmek yerine, evinde veya başka bir yerde sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak aynı deneyimi yaşayabilirler.

Sanal gerçeklik teknolojisini eğitimlerinde de kullanmak üzere geliştirdiği interaktif eğitim sistemi ile öğrenciler ders sırasında dersin içeriği ile ilgili bir uygulamanın yapıldığı ortamda derse devam edebiliyorlar. Örneğin, öğrenciler bu sistem ile Gedik Üniversitesi’ndeki dersleri sırasında Gedik Döküm Fabrikası’na bağlanarak teorik konuları uygulamalı olarak görebileceklerdir. Öğrenciler sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde fabrikaya gitmeden fabrikanın içini gezebilecek, anlatılan konuların Gedik Döküm Fabrikası’ndaki uygulamalarını eş zamanlı olarak inceleyebileceklerdir.

Haberin Devamı

Bu teknolojiye öncülük eden kurumlardan biri olarak, sanal gerçeklik tabanlı uzaktan eğitim sistemi ile ilgili geliştirme çalışmalarına devam etmektedir. Gedik Üniversitesi öğrencileri bulundukları her yerden sınıflara bağlanabilecekler. Farklı bir ülkeden bile bağlansalar, dersteymiş gibi öğretim üyelerine sorularını sorabilecek, sınıftakiler ile konuşabilecekler.

Gedik Üniversitesi eğitim sistemini teknolojik gelişmelere paralel olarak sürekli geliştirmektedir. Gelecekte neler olabileceğini yakından takip ederek ve geliştirdiği farklı alanlardaki sistemler ile geleceğe yön vermeyi amaçlamaktadır.

BAKMADAN GEÇME!