GEDAŞ’ın elektrik isyanı

Güncelleme Tarihi:

GEDAŞ’ın elektrik isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

GEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, İzmir-Manisa bölgesinin elektrik dağıtımındaki özelleştirmenin yılan hikayesine döndüğünü söyledi. Senkom'un uzlaşmaz bir tutum içinde olduğunu öne süren Bakioğlu, ‘‘Senkom'un bu işi tek başına yapma gücü olmadığı yasal belgelerle kanıtlandı. Devletin de kendi yarattığı hukuki sorunu çözememesi, İzmirli sanayicileri tedirgin ediyor. Hükümet, kamu vicdadını rahatlacak ve kimsenin başını ağrıtmayacak şekilde sorunu çözüme kavuşturmalı'' diye konuştu.

Acil çözüm bekleniyor

İZMİR-Manisa bölgesindeki elektrik şebekelerinin acil yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirten Bakioğlu, şebekelerin yenilenmemesi nedeniyle enerji sorununun hat safhada olduğuna dikkati çekti.

BAKİOĞLU, ‘‘Danıştay'ın, Senkom Şirketi’nin görevlendirilmesini iptal eden kararı bozması, İzmir elektrik dağıtımının mali gücü olmayan ve bu işi pazarlamak amacıyla üstlenmeye talip olan bir şirkete verilmesi anlamına gelmemektedir. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve hükümet bu kararı dikkate alarak bu sorunu en kısa sürede çözmelidir'' dedi. İZMİR (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!