GEDAB hizmete başladı

Güncelleme Tarihi:

GEDAB hizmete başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 10:32

GEDAB hizmete başladı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde kurulan Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Derneği (GEDAB) törenle hizmete girdi.
Özyurt Mahallesindeki Katlı Otopark binası altında faaliyete başlayan derneğin açılışına; Gediz Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkanı AK Partili Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, MHP Gediz İlçe Başkanı Mehmet Oyan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Haner, mahalle muhtarları, banka müdürleri, GEDAB üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşan Gediz Kaymakamı Avni Kula, esnafların dayanışma içerisinde olmasından memnun olduğunu belirterek, GEDAB'ı hayata geçirenleri kutladı. Birlik ve beraberlik içerisinde sıkıntıların giderilmesini diledi.
Belediye Başkanı Saraoğlu ise, "Sivil toplum dayanışmayı ifade eder. Bu tür derneklerin kurulması çok önemli ve güzel şeyler. 2002 yılındaki istihdam ile günümüzdeki istihdam rakamları arasında 3 bin 500 kişilik bir fark var. Kamu çalışanlarını çıkardığımızda 5-6 bin kişi civarında sigortalı çalışan sayımız var. Buradaki en büyük etken Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nin (GOSB) kurulmasıdır. Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde, bölgemizde istihdamın sağlanması amacıyla birçok yatırımlar yapılmıştır. Esnafla sanayici arasında iletişim olmadığında yatırımlar artmaz. İnşallah bu iletişim GEDAB aracılığı ile daha fazla kurulacaktır. Böyle bir hareketi hayata geçiren arkadaşlarımızı, gençlerimizi kutluyorum. İnşallah birlik beraberlik çerçevesinde Gedizli esnaflarımız hedeflerine ulaşacaktır" dedi.
Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Başkanı Bünyamin Türer, Gedizli gençlere istihdam sağlama, üyelerine özel indirimler getirme ve küçük esnafa destek amacıyla bu derneği kurduklarını belirterek, "Küçük esnafımızın sorunlarını biliyoruz. Bunları çözme noktasında birlik içerisinde hareket edeceğiz. Bu kapsamda üyelerimize çeşitli avantajlar sağlayan GEDAB kart sistemini kullanıma sunduk. Ayrıca işsiz gençlerimiz içinde sanayicilerimizle iletişim halinde olacağız. Bu konuda büyüklerimizin destekleriniz istiyoruz. Derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!