Geçmişten günümüze teknoloji sergisi

Güncelleme Tarihi:

Geçmişten günümüze teknoloji sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 08:41

Geçmişten günümüze teknoloji sergisi

Haberin Devamı

MANİSA'daki Gazi İlkokulu'nda, Osmanlı'dan bu yana kullanılan teknolojik aletlerin yer aldığı sergi açıldı.

Şehzadeler İlçesi'ndeki Gazi İlkokulu'nda 'Geçmişten Geleceğe Teknoloji' adıyla açılan sergiyi gezen öğrenciler, Osmanlı'dan günümüze kadar kullanılan teknolojik aletleri öğrendi. Okulun zemin katında sergilenen teknolojik aletleri inceleme fırsatı bulan minikler, keyifli dakikalar yaşadı. Teneffüs zilinin çalmasıyla soluğu sergide alan öğrenciler, öğretmenleri ve okul idarecileri eşliğinde tüm aletleri tek tek inceledi.

LAZ RALLİSİ ARACI DİKKATİ ÇEKTİ

Sergide en çok dikkati ise Rize'de geleneksel olarak düzenlenen 'Laz Ralli' yarışmalarında kullanılan tahta araçlar çekti. Öğrenciler önce aracı kullanmayı öğrendi. Ardından okul Müdürü Abdülkadir Topçu'nun yardımıyla, okulun koridorunda gezerek eğlendi. Okulun 3'üncü sınıf öğrencilerinden Naz Doğan, geçmişte kullanılan malzemeleri öğrendiklerini belirterek, serginin açılmasında emeği geçen öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür etti.

"İLK CEP TELEFONU DA VAR"

Sergi sorumlusu Okul Müdür Yardımcısı Şerif Karagöz, "Gazi İlkokulu olarak geçmişten günümüze evimizde ve çevremizde kullandığımız teknoloji aletlerin içerisinde bulunduğu bir sergi düzenledik. Bu sergimizde günümüz şartlarında kullandığımız her türlü elektronik cihazın geçmişteki hallerini sergiledik. Sergimizde Osmanlı döneminde kullanılan kömürlü ve buharlı ütüler, 1950'li yıllarda kullanılan film makineleri, daktilo ve eski hesap makineleri, hasta çocukların evde hastalıklarını gidermek için kullandığı buhar makineleri, ilkel fotokopi makineleri, Türkiye'de kullanılan ilk cep telefonu, ispirto ile çalışan baskı makineleri var. Bu aletlerin tümünü velilerimiz ve öğretmenlerimiz katkısıyla topladık. Çocuklarımız bu sergi sayesinde aletlerin gelişimini görüyorlar. Okula ilk defa gelen vatandaşlarımızın da ilgisini çekiyor. Amacımız burada geçmiş dönemde kullandığımız teknolojik aletlerin öğrencilerimiz tarafından öğrenilmesini sağlamak" dedi.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!