'Geçmişten Günümüze İzler' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Geçmişten Günümüze İzler sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 15:28

'Geçmişten Günümüze İzler' sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Erdal Çetintaş'ın kendine has üslup ve teknikle ürettiği seramik çalışmalarını 'Geçmişten Günümüze İzler' adlı kişisel sergisinde beğeniye sundu.

Antalya Müzesi'ndeki 'arkeoloji' ve 'deniz' konulu seramik serginin açılış kurdelesini GSF akademisyenleri ve öğrencileri birlikte kesti. AÜ Arkeoloji Bölümü'nde doktorasını da tamamlayan, bu arada arkeolojik kazı çalışmalarına da katılma fırsatı bulan Erdal Çetintaş, Antalya ve bölgesinin kültürel zenginliklerine dikkati çekip, seramik çalışmalarında tarihi mirasları, Akdeniz'in turkuaz rengini ön plana çıkardı.

GSF Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Erdal Çetintaş, çamuru şekillendirip sanat eserlerine dönüştürürken balık pulu desenlerini ve turkuaz rengin uyumunu yakalayıp çalışmalarına farklı bir bakış açısı kazandırdığını söyledi.

Dekoratif eserlerine folklorik unsurları da yansıtan Erdal Çetintaş, "Örneğin bir çan çalışması, bir çeşit haberleşme, birliktelik, kaybolmayı önleyici, yani güvenlik gibi unsurları içinde barındırdığı için sanatseverlerin dikkatini çekebiliyor. Ayrıca, tarihin derinliklerinden gelen Hitit kökenli çivi yazıları ve folklorik değerleri de yansıtmaktan büyük keyif alıyor, mutluluk duyuyorum" dedi.

Dr. Erdal Çetintaş'ın 30'dan fazla seramik çalışması eserinin yer aldığı sergisi 15 Aralık Cuma gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!