Geçmişten günümüze Amazonlar

Güncelleme Tarihi:

Geçmişten günümüze Amazonlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 00:00

24-26 Ağustos tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan 8. IF İstanbul Uluslararası Hazır Giyim Fuarı, koleksiyonlarıyla Avrupa’nın moda trendlerini belirleyen Evrim Timur’un "Amazonlar" defilesi ile açılıyor.

TÜYAP Beylikdüzü’de 09-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen 7. IF Fuarı’nın açılış defilesi olan "An Other Life"da Massailer’in izini süren Evrim Timur, bu defilesi ile 2007 ilkbahar-yaz trendlerini belirlemişti. Timur’un 8. IF İstanbul Uluslararası Hazır Giyim Fuarı’nın açılışında düzenleyeceği defileyle tanıtacağı "Amazonlar" koleksiyonu ise 2007-2008 sonbahar-kış modasının trendlerinden ipuçları sunacak. Ve görünüşe göre önümüzdeki yıl, bu defile ile başlayan güçlü bir Amazon ateşi dünyayı saracak.

Üstelik bu büyük defile, Timur Ailesi’nin iki kuşak kadınını da bir araya getiriyor. Modacının teyzesi Nebahat Timur Tokgöz’ün aynı temalı resim sergisi, defilenin yapılacağı salonun fuayesinde fuar süresince sergilenecek.

Evrim Timur, yeni koleksiyonu için esin kaynağı olan Amazonlar’ı şöyle anlatıyor: "Anadolu’da yaşamış olan ve anaerkil kültürün temelini atan Amazonlar, her ne kadar barbar bir savaşçı topluluğu gibi görünse de, aslında onlar büyük bir medeniyetin temsilcileri."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!