Geçmişte önüme gelenle seviştim şimdi hatamın bedelini ödüyorum

Sevgili Güzin Abla, ben Avrupa’da tutucu bir aile içinde doğup büyümüş 25 yaşında bir genç kadınım.

Ailemden kurtulmak için 17 yaşımda bir evlilik yaptım. Bir sene sonra bir oğlum oldu. İki buçuk senelik bir evlilik sonrası çok olaylı bir şekilde ayrılarak mecburen baba evine döndüm. Facia ondan sonra başladı zaten. Annem aşırı derecede üzerime geliyordu. O yasak bu yasak, her şey yasak. Bu durumda çok yalan söylemeye başladım. Sadece evden biraz olsun uzaklaşabilmek için "İşe girdim" dedim. Oysa yoktu öyle bir şey. "İşe gidiyorum" diye her gün evden çıkıyordum. Çevremde erkek çoktu ve hepsi ile beraber oldum diyebilirim. Hoşuma gitmeyen erkeklerle bile beraber oldum. Bunu neden yaptığımı bile bilmiyorum. Hepsine ayrı aşk hikayesi anlattım, kandırdım. Ben "hayır" demeyi bilmiyordum hiç kimseye. Kim benimle cinsel açıdan beraber olmak istedi ise kabul ettim. Çoğu ilişkim bir gecelikti zaten. Ablacığım aslında geçmişe her dönüşüm beni mahvediyor.

Geçen yıl birisi ile tanıştım ve onunla da ilk gece hemen beraber olduk. Ama o farklıydı. Birbirimize aşık olduk ve evlendik. Çocuğumu çocuğu olarak kabul etti ve ona öz babasının yapmadığı babalığı yaptı. Hayata bakış açımı değiştirdi. Her konuda destek oldu bana. Öyle mükemmel bir insan ki anlatmakla bitmez. Bir sene içinde güzel bir ev döşedik, birlikte işe girdik ve hayatımızı düzene koyduk.

Ama beni asıl öldüren konu bambaşka. Ben eşimle tanışmadan önce ağabeyi ile tanışmıştım. Ve maalesef bir gece uyuşturucunun etkisi ile ağabeyi ile yakınlaşmamız oldu. Gerçek bir ilişki olmasa da oldukça ileri gitmiştik. Bu olayı ve geçmişimi eşime anlatma cesareti bulamadım kendimde. Bana o kadar güveniyor ve seviyor ki onu kaybetmekten korkuyorum. Çünkü o benim ilk aşkım ve onsuz bir hayat düşünemiyorum. Ama her ağabeyi ile aynı ortamda olduğum an içim içimi yiyor; utancımdan yerin dibine giriyorum. Eşimle tanıştığım günden beri ona hep sadık oldum ve sadık kalacağım ölene kadar. Onu her şeyden çok seviyorum. Ama geçmişim beni yiyip bitiriyor. Geceleri yatağımda kendimle baş başa kalınca ölmek istiyorum. Psikolojim çok bozuk ve bu evliliğimize de yansıyor. Eşim beni böyle üzgün, düşünceli görünce anlam veremiyor. Bir gün ağabeyi her şeyi söyleyecek, bu güzel rüya da bitecek diye hep tedirginim. Abla lütfen bana bir yol göster aklımı yitirmek üzereyim. Yalvarıyorum sana...

RUMUZ: İTİRAF EDİYORUM

Sevgili kızım, insan işte bu nedenle sorumsuzca hayatını rüzgara kaptırıp sürüklememeli, attığı her adımın sorumluluğunu taşımalı. Sen her nedense, ailene öfkelenip, sanki onlardan intikam almak istercesine her önüne gelenle ilişki kurarken, aslında bu kötülüğü sadece kendine yapıyordun.

İşte günün birinde gerçek anlamda seveceğin, güveneceğin bir erkeği bulduğun zaman, geçmişte yaşadığın tüm o akıl almaz ilişkilerin karşına bir tehdit gibi çıkacağını düşünmek zorundaydın. Bir insanın hem ailesine hem de belki en önemlisi, kendine karşı sorumlulukları vardır kızım. İşte şimdi yaptıkların yüzünden acı çekiyorsun, bir şekilde cezalandırılıyorsun. En mutlu olman gereken günlerde, geçmişin bir kábus gibi çıkıyor karşına. Dua edelim ki eşinin ağabeyi, iyi ve düşünceli bir insan olsun. Bu olayı gün gelip yüzüne vurmasın ya da eşine söylemesin. Ama bana kalırsa, eğer söyleyecek olsaydı bugüne kadar çoktan yapmıştı, hatta siz evlenmeden önce açıklar, evliliğinizi engellerdi. Ama ya diğerleri? Ya bir rastlantı tüm dünyanı yıkıverirse ne olacak?

Cildim çok yağlı, delik deşik ve parlak görünüyor

Ablacığım senden cildim için yardım istiyorum, yüzüm çok yağlı, sanki delik deşik ve parlak bir görünümde. Fazla masraflı olmayan, iyi bir bakım ürünü biliyor musun?

RUMUZ: SEDA

Sevgili kızım, sana yağlı ciltler için çok yararlı salatalık maskesini önereceğim. Salatalık cildi yumuşatıcı, nemlendirici ve gözenekleri sıkıştırıcı bir üründür. Bu mevsimde bol bulunan salatalığı rende yaparak temizlenmiş yüzüne ve boynuna uygularsın. 15 dakika bekletip yıkarsın. Nemlendirici, yumuşatıcı ve sıkıştırıcı özellikleriyle bu maskeyi, haftada bir ya da iki kez tekrarlarsan, cildin canlanacak, tazelik kazanacak, gözeneklerin sıkışıp, yağlı görünümü kaybolacaktır.

Kocam beni evli barklı bir aile dostumuzla aldatıyor

Ben 33 yaşında, evli ve iki çocuk annesi genç bir kadınım. Uzun bir süreden beri eşimin beni aldattığını biliyor ama hiçbir şey yapamıyorum. Kocam beni aldattığını asla kabul etmek istemiyor. Oysa ben onun beni kiminle aldattığını bile biliyorum. Bu kadın bir aile dostumuz; evimize rahatça girip çıkan, üstelik evli barklı, kocası da kocamın iyi arkadaşı olan biri. Şimdi bu kadının ne kadar ahlaksız bir insan olduğunu kocama anlatmaya çalışıyorum ama onun gözü hiçbir şey görmüyor. Bana "Ayıp ediyorsun, onlar bizim dostlarımız" diye kızıyor. Gerçekten biz onlarla 7 yıldır yakın dosttuk. Kocamla o kadının en az 3 yıldır ilişkileri var. Bu durumdan kocasının da haberi yok ama içimden ona da anlatmak geliyor. Olayın büyümesinden korkup susuyorum. Boşanmalı mıyım? Kocamı yeniden kazanmak için ne yapmalıyım? Lütfen ablacığım sana güveniyorum. Bana bir yol göster.

RUMUZ: İHANET Mİ

Eğer bütün bu söylediklerin doğruysa, elbette ahlaksız bir kadınla karşı karşıya olmalısın. Karı koca görüştüğünüz, iyi dost olduğunuzu düşündüğünüz bu kadınla, eşinin ilişkiye girmiş olması gerçekten affedilir gibi değil. Aşk ve sevgi zaman zaman kural tanımaz belki ama burada her şeyden önce sorumsuzluk var. Yine de açık bir kapı bırakalım, belki de eşin haklıdır. Sen kuşkucu ve kıskanç yapıda bir insan mısın acaba? Ortada hiçbir şey yokken bunları kafanda kurguluyor olabilir misin? Kıskançlık seni bu düşüncelere itiyor olabilir mi? Elinde hiç delil yok mu? 3 yıldır süren bir ilişkide bir açıklarını yakalamış olmalıydın. Eğer boş yere üzülüyorsan, yuvanı boş yere yıkmış olma diye bunları söylüyorum. Biraz daha bekle bakalım ve bir kanıt bulmaya çalış. Bir kadın olarak elbette bir açık yakalayabilirsin. O zaman kocanı karşına alır, ilişkisini bildiğini, ayrılmak istediğini söylersin. Ama dediğim gibi mutlaka ciddi bir kanıtın olmalı bunu söylemek için. Yoksa sana yine "Hayal görüyorsun" der, çıkar işin içinden.
Yazarın Tüm Yazıları