Gecekonduları yıktı fotoğrafla sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Gecekonduları yıktı fotoğrafla sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 00:00

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, görev yaptığı 13 yıllık süreçte gecekondu sorununu hızla çözüme kavuşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 Keçiören Belediyesi hizmet binasının giriş katındaki "Fotoğraflarla Keçiören Parkları Sergisi"nin açılış töreninde konuşan Altınok, göreve geldiğinde kentin kaderine terk edilmiş bir görünümde olduğunu ifade etti. Altınok, şöyle konuştu:

"Keçiören, gecekondu kentinden modern bir kente hızlı koşuşun örneğidir. Halkımızın gezip dinlenebileceği, misafirlerine gösterebileceği özelliği olmayan büyük bir gecekondu bölgesiydi. Burası cumhuriyetin ilk yıllarında bağlarıyla, bahçeleriyle, nezaketiyle bilinen bir yerdi. Hatta Mustafa Kemal Atatürk, 4.5 ay Keçiören’de kalmış. Genelkurmay Karargahı şu an Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bulunduğu binadaymış. Askerlerin ve sanatçıların yaşadığı bu kentin güzellikleri daha sonraları yok edildi. Her geçen gün sararıp solmaya başladı. Yeşil alanlar kayboldu. Göreve geldiğimden bu yana geçen 13 yıllık süreçte gecekondu sorununu hızla çözüme kavuşturduk."

Altınok, Estergon Kalesi’nin hizmete girmesiyle Keçiören’in bir turizm merkezi haline geldiğini söyledi.

GÜLLER VE SULAR KENTİ

Keçiören’i "güller ve sular kenti" olarak niteleyen Altınok, Etlik ve Ovacık semtlerinde iki ayrı alışveriş merkezi inşa edeceklerini bildirdi. Turgut Altınok, Keçiören’de kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken belediyenin öz kaynaklarını kullandıklarını bildirdi. Altınok, "Keçiören’i kredi kullanmadan, hortumculuk yapmadan, devlete yük olmadan gelecek nesillere modern bir halde bırakmaya çalışıyoruz. Keçiörenliler bize oy verip bu kenti emanet etti. Emanete hıyanet etmemeliyiz.. Buraların sahipleri halkımızdır. Bunun bilinciyle projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!